En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 21 maj 2012

Facebook börjar sin karriär med att falla kraftigt...

It-bolaget Facebook rasar på Nasdaqbörsen. Det nynoterade bolagets aktie sjönk med 12 procent då handeln öppnade. Vid börsnoteringen på fredagen värderades Facebook till 750 miljarder kronor. Priset på 38 dollar per aktie var för högt.
http://di.se/Artiklar/2012/5/21/267928/Facebook-rasar/


Detta kom inte som en överraskning för någon. Enda överraskningen var kanske att de lät den falla så mycket så tidigt i börsintroduktionen. Vad hände med att bankerna skulle stödja introduktionen?:)

Det är vanligt att de banker och mäklare som tar ett bolag till börsen har i uppgift att agera "kursvårdande" en tid efter introduktionen. Vid framgångsrika introduktioner innebär det att bankerna kan sälja ytterligare aktier – i Facebooks fall upp till 63 miljoner aktier till ett värde av cirka 2,3 miljarder dollar. Men de kan alltså också köpa aktier om det krävs för att kursen inte ska sjunka under teckningspriset.

Premiärdagen stödköpte Morgan Stanley för fulla muggar men har de redan gett upp hoppet för Facebook? http://di.se/Artiklar/2012/5/19/267815/Banktrick-raddade-Facebook/

Rekommendationen är "sälj".
http://www.telegraph.co.uk/technology/facebook/9276699/Facebook-IPO-fight-back-begins-share-price-implausible-says-analyst.html

Bland annat här kan du följa dagskursen: http://finance.yahoo.com/q?s=FB

För närvarande är Facebook ned ca. -12%.

2 kommentarer: