En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 1 maj 2012

De sista dyrbara dropparna..

För ni som missade vetenskapens värld igår, då det var valborgsmässoafton, kan nu se det på svt play då det är sevärt om de sista dyrbara dropparna olja. ca. 50 minuter lång dokumentär, men första 16 minutrarna är nog mest intressanta.



http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

Vad händer när världen jagar de sista dyrbara dropparna av olja? Samtidigt som det är det sista som världen behöver? I Kanada växer nu utvinningen av så kallad oljesand, med svåröverblickbara miljökonsekvenser. Nu har också hoppet återigen tänts för att hitta djupgas under sjön Siljan i Dalarna. 

Programledare: Victoria Dyring.

4 kommentarer:

  1. Det som inte nämndes var hur stor kranen "the tap" var för oljesanden däremot så fanns det massor i marken dvs "oil in place". Så det är en bit kvar tills poletten trillar ned för mainstream-media.

    SvaraRadera
  2. True that. :) men ett steg på vägen, iaf taget av Svt.

    SvaraRadera
  3. Trodde först det var dokumentären om vatten du menade när jag började läsa ;) och tänkte jepp den såg jag, men icke. Den gick också igår nämligen men då i repris. Ganska intressant med faktiskt.

    Kram A

    SvaraRadera
  4. A: Vattenbristen är också ett kommande jätteproblem i många länder, samt i världens storstäder.

    Här i Sverige har nederbörden ÖKAT med 10% de senaste årtiondet på grund av klimatförändringarna så vi kommer nog inte få vattenbrist i Sverige utom på en del enskilda platser kanske. (Gotland har ju redan idag vattenbrist under sommaren)..

    SvaraRadera