En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 4 maj 2012

-2,7% på OMX Stockholm, men världen har inte gått under än..

Äntligen fredag, så är man tillbaka igen ifrån två lärorika dagar på annan ort. Inte uppvilad då man är fylld av nya intryck, men dock åter hemma till helgen.

Så fick man då tid att läsa ikapp på ekonominyheterna. Men vad ser jag? -2,7% på OMX Stockholm, i skrivande stund. Man kan inte släppa marknaden med ögonen för en sekund..som tur är, så ligger man likvid sedan en tid tillbaka vilket jag tycker också är det råd man ifrån bankernas sida borde ge småsparare när marknaden är volatil. Men från bankens sida är det alltid "sitt stilla i båten" som gäller, även när det bevisligen gör att eventuella vinster på börsmarknaden, utraderas vid nästa ras. Detta är ju för att de inte vill ge tips som ytterligare sänker marknaden då de även själva har stora summor investerade i marknaden. Det ligger i deras intresse att så få som möjligt säljer. "Det ser värre ut än det är" hälsar exempelvis Handelsbankens finansanalytiker.
http://di.se/Artiklar/2012/5/4/266487/Darfor-surar-borsen/

Så om ni inte gjort det redan, sälj av, ta en paus och inrikta er på mer säkra investeringar och njut av vårvärmen?

Annars är det ju upp, ner, upp, ner, upp, ner, ner, upp, upp, upp, ner, ner som gäller för den volatila marknaden och det finns ju pengar att tjäna för den som hela tiden är aktiv och säljer och köper vid rätta tidpunkterna men alltid med en viss osäkerhet för den svårförutsägbara utvecklingen hos marknaden.

En säker investering som ingen kan ta ifrån en, är att istället öka amorteringarna för en period och betala av skulder, samt minska på investeringarna, eventuellt ligga likvid och vänta på en bättre tidpunkt att gå in i marknaden.

Världen har inte gått under idag heller, även om det kanske kan kännas så vid plötsliga ras på finansmarknaden. Hoppas ni inte förlorar för stora summor på börsmarknaden, ni som fortfarande ligger inne i marknaden!

Trevlig helg!:)

2 kommentarer:

  1. Gick likvid 27 mars (+14% 2012, inkl inräknad skatt) då jag trodde april skulle dippa mer. Men allt tar lite längre tid än man tror. Jag har nu semester från börsen tillsvidare.

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsten så länge!:)

    SvaraRadera