En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 3 maj 2012

Hugh Hendry talar om eurozonens situation..

Hugh Hendry talade igår vid The Milken Institute Konferensen och levererade då sina vanliga vältaliga och kritiska insikter om tillståndet i Europa. Från påståendet att "Hela Europa har fallerat", så förklarade han även att "den politiska ekonomin i Europa är sådan att politikerna valt att hålla uppe standarden på sina utgifter med förpliktelser till sina medborgare istället för att hedra pakten från sina fordringsägare och så med tiden, är politikernas tid även den ute, och de kommer att bli avsatta en efter en. "Se bara Frankrikes val av Mr Hollande och Luxemburg: s " sa Hendry.

Den enda inspirationen för Europa enligt Hugh Hendry, är ren propaganda såsom "du kan bara inte ge upp hur illa det än är" eller "när tiderna blir tuffa måste politiken ljuga lite för att målet helgar medlen". Samt för att kunna diskutera en väg framåt skulle man behöva diskutera den groteska snedvridningen av fasta växelkursregimer, vilket också var samma anledning till varför Weimar hände, samt att överlåtelse av skuld inom unionen aldrig kommer att hända, och att detta även är orsaken till den rädsla politiker känner.

Se filmen ifrån The Milken Institute via länken nedan:
http://www.zerohedge.com/news/hugh-hendry-europe-you-cant-make-how-bad-it

2 kommentarer:

  1. Hugh Hendry sa att politikerna valt att hedra pakten till finansiella fordringsägare framför sina förpliktelser till medborgarna.. och därför ryker dom en efter en..

    /Tompan

    SvaraRadera
  2. Ja ser man på! Tur att nån var vaken och rättade det jag skrev!:)

    SvaraRadera