En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 5 maj 2012

Ron Paul, Liberty Silver och kunskap om ekonomin..

Liberty Silver är en svensk återförsäljare av ädelmetall för investeringssyfte.
http://www.libertysilver.se/

Men även om man inte är intresserad av att köpa deras produkter så tycker jag att de har ett fantastiskt bra nyhetsarkiv och mycket givande artiklar i sin kunskapscentral. Om ni inte besökt deras sida tidigare tycker jag att ni kan besöka sidan som en helgaktivitet och kolla in vad de har. De skriver mycket egna artiklar som belyser det nuvarande ekonomiska systemet och risker gällande detta.

http://www.libertysilver.se/kc/  är en direktlänk till deras kunskapscentral. Jag tyckte till exempel att det här klippet som de länkade till den 30:e april http://www.libertysilver.se/kc/video?id=58 var bra då det visar Ron Paul som debbaterar med Paul Krugman om inflation, statligt spenderande och FED's roll i marknadsekonomin.



Även om inte Ron Paul blir vald till president, så har han en oerhörd kunskap och mycket att lära både det amerikanska folket och hela världen. Han är en av de få officiella personer som uttalar sig, som också har ett intresse av att informera folket och förklara sambandet mellan det ekonomiska systemet och den nuvarande finansiella situation, var i som världen befinner sig. 

Jag hoppas själv att han går så långt som möjligt i den här valkampanjen då det betyder att han får en större möjlighet att sprida sitt budskap till the general public. Det är svårt att säga hur mycket av sin politik han skulle lyckas genomdriva om han blev vald då det är möjligt att kongressen skulle motarbeta många av hans radikala förslag som representerar i mångt och mycket en helt ny samhällsstruktur för det amerikanska folket.

Liberty Silver skriver även egna artiklar angående det ekonomiska läget, och här är bara ett exempel på ett mycket intressant ämne som de belyst i sin serie av artiklar. 
http://www.libertysilver.se/kc/article?id=84 "Den sista bubblan - obligationsbubblan"

Likt Ron Paul så försöker även Liberty Silver i det tysta sprida ett budskap och en bredare kunskap om det ekonomiska systemet, till folket. Så har ni inget annat att göra under helgen så kan ni alltså sätta er och surfa igenom deras informationsarkiv för här finns det massor att lära sig!

2 kommentarer:

  1. Kul med svenska Ron Paul-fantaster. Jag ar sjalv en, aven om man far mycket skit fran den svenska PK-eliten som ryggar pa allt som inte heter Obama/Clinton just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar Obama för att han är fortfarande en av de bättre presidenter som de haft. Tyvärr vek han ned sig efter kanske första året och har inte tagit några nya steg mot den "change" han pratade om. Han är en otroligt duktig retoriker, synd bara att det inte gett nog med avtryck i den verkliga världen. Jag gillar att han försökte reformera hälsovårdssystemet synd bara att det var för sent för denna ändring och att de nu har ofinansierade åtaganden avseende hälsovård vilket betyder att detta åtagande antagligen kommer att skrotas till papperskorgen lika snabbt som den kom.

      Radera