En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 21 april 2012

Generation noll...den förlorade generationen!

I Spanien kallas de "Generation noll". De som oftast har en bra utbildning, men tvingas hoppa från jobb till jobb. Eller så har de en lågavlönad praktik, och skulle förmodligen döda för en fast tjänst.

I december var hälften av alla spanska ungdomar i åldern 16-24 arbetslösa, eller snarare 51,4 ​​procent. I Grekland var det 46,6 procent, i Italien 31 procent och i Portugal 30,7 procent. I Sverige mer än 23 procent.
Med hänsyn till att många ungdomar studerar så är det svårt att mäta ungdomsarbetslöshet. En del av dem som inte syns som öppet arbetslösa på grund av att de valt att studera medan de söker för jobb syns inte alltid i statistiken. Men vi kan se att situationen ser mycket dyster ut och med den kommande lågkonjunkturen kommer det dock att bli ännu värre.

Så situationen förblir att just nu så var 5,5 miljoner ungdomar villiga att arbeta i slutet av förra året man befann sig alltså utan jobb. Bara i Storbritannien var det alltså cirka en miljon. I Sverige var det 162.000.

Vi talar om en generation som i framtiden ska betala för våra pensioner, vår sjukvård, kunna ta över ansvaret för byggandet av vårt samhälle. men som nu saknar jobb och inkomster. Efter avslutade studier kommer de ut till en arbetslöshet, och hopplös framtid. 

Det är en situation som uppenbarligen inte kommer att fungera så bra ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar