En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 24 april 2012

Filmpaus?


När vi har slut på "bra" filmer att se så roar vi oss ibland med att se på Syfy channel, ni som får in denna har absolut missat något om ni inte har tagit chansen att se någon av dessa kalkonrullar som de visar. Den 28:e april verkar de ha en ny sådan på gång. http://www.syfy.com/movies Space Twister, låter som något jag nästan måste ta och se...

Vi har under året som gått hunnit se en hel mängd av kalkonfilmer så många att jag faktiskt inte ens kan komma ihåg namnet på alla, men här skall ni få ett axplock av några som jag faktiskt kom ihåg namnet på..så  vet ni vad ni skall leta efter..eller undvika i framtiden.

TVÅ HÖVDAD HAJ...kan det bli bättre? Det kan det säkert. 2.6 på IMDB för det här mästerverket.




http://www.imdb.com/title/tt2043757/  Det är till och med nästan så att hajar med 2 huvuden är dubbelt så hungriga som vanliga hajar..

Bland B-filmerna om hajar finns även andra som kan vara minnesvärda. "Sandsharks" om hajar som simmar under sanden. http://www.imdb.com/title/tt1844770/. Eller vad sägs om 2.5 poäng på IMDB? Brooke Hogan spelar en av rollerna om ni någonsin undrade vad som hände med Hulk Hogans dotter..





Shark Night som tydligen även gjordes i "3D"
http://www.imdb.com/title/tt1633356/

Polar storm 















http://www.imdb.com/title/tt1272025/  En komet passerar jorden och ger upphov till en polar storm.

Andra B-filmer som vi haft glädje att se på sistone men som jag inte hittade en poster till.

Deep Shock, 2.6 på IMDB. Den här var faktiskt bra mycket bättre än jag trodde. Ålarna som lever nere i djupet är minnesvärda. Skådespelarna bättre än vanligt.
http://www.imdb.com/title/tt0310991/

Stonehedge Apocalypse, 3.9 på IMDB Visste ni att Stonehedge egentligen är byggd som en slags maskin som om den startas kan självförstöra hela planeten? Inte konstigt de inhägnat området kring de berömda stenarna..http://www.imdb.com/title/tt1488598/

När som helst kan det även bli en Vulkan under New York. http://www.imdb.com/title/tt0463948/
3.4 på IMDB.


Dock verkar de ha en förkärlek för monsterfilmer, Anaconda III innehöll iaf David Hasselhoff som lyfte filmen med sin närvaro. Hela 2.7 poäng på IMDB. http://www.imdb.com/title/tt1137996/



Sharktopus.. http://www.imdb.com/title/tt1619880/ 3.3 på IMDB..

När man tar sig tid att se sådana här filmer och sedan ser några vanliga filmer så upptäcker man plötsligt vad fantastiskt mycket kameraförande, klippning, musik, filter och efterredigering av bilden, samt (bra) specialeffekter egentligen gör för en film.


Men om vi aldrig ser något som är dåligt, hur skall vi då veta när vi ser något som är bra?

2 kommentarer:

  1. Denna klår det mesta:

    http://www.youtube.com/watch?v=l5DZhDH8eew

    Lästips angående kvalitet:

    http://design.caltech.edu/erik/Misc/pirsig.pdf

    SvaraRadera