En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 20 april 2012

IMF varnar för Eurons kollaps och full panik på finansmarknaden..

Eurozonen kan brytas upp och starta en "fullt utvecklad panik på finansmarknaderna och insättarens flykt" och en global ekonomisk nedgång i en nivå som kan konkurrera med den stora depressionen, varnade IMF igår.

I sin World Economic Outlook rapport, sade Internationellavalutafonden  att kollapsen av krisdrabbade gemensamma valutan inte kan uteslutas. De varnade för att en oordnad utförsel av ett medlemsland skulle ha otaliga följdeffekter. "De potentiella konsekvenserna av en oordnad standard och ett avslutande av ett euroland är oförutsägbart ... Om en sådan händelse inträffar är det möjligt att andra euroområdets ekonomier uppfattas ha liknande riskegenskaper och även de skulle komma under hård press, med full utvecklad panik på finansmarknaderna och insättarnas flykt ifrån flera banksystem ", sade rapporten.

"Under dessa omständigheter kan en uppdelning av euroområdet inte uteslutas." "Detta kan orsaka stora politiska chocker som kan förvärra den ekonomiska stress till nivåer väl över de som efter Lehman kollaps",enligt rapporten.


Guldpriset förväntas stiga inom den närmaste tiden, både för ökad efterfrågan i Indien, men även globalt i spåren efter den ekonomiska instabiliteten.
http://www.financialsense.com/contributors/mark-o-byrne/central-banks-favor-gold-in-response-to-imf-warning

Exters pyramid lär oss att när insättarna flyr från flera banksystem, så betyder det att de rör sig nedåt, mot toppen i Exters pyramid. Guld anses vara den säkraste monetära tillgången.  Ni kan läsa mer om det här: http://rymdiz.blogspot.se/2012/04/exters-pyramid-och-obligationsbubblan.html

2 kommentarer: