En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 14 april 2012

Dags att studera?

15 april är sista ansökningsdag för höstterminen på högskola och 15 oktober för vårterminen.(http://allastudier.se/studiefakta/78-ans%C3%B6kan-till-h%C3%B6gskola/)

I en recession finns det en stor sannolikhet eller risk att man kan förlora jobbet. Genom att
studera distans/nätbaserade kurser på fritiden kan du bredda din kompetens och öka din anställningsbarhet. Det är även väldigt givande för egen del att lära sig om ämnen man kanske varit intresserad av men inte tidigare haft möjlighet eller tid att studera. Efter ett par år i arbetslivet får man nya perspektiv och kanske nya värderingar i livet och med det kan en önskan komma att omskola sig eller ändra inriktning. För hur många vet, när man är 18-19år vad man vill göra resten av livet?

På http://www.studera.nu/ kan man hitta alla utbildningar som finns tillgängliga, men man kan också gå in på respektive universitets hemsida och läsa om vilka kurser och program som finns, för att få lite olika idéer.

Jag har själv studerat på fritiden sedan januari 2011 och det har varit otroligt lärorikt. Jag har då distansstuderat  vid olika universitet, exempelvis Mittuniversitetet, Malmö högskola, LTU, Uppsala universitet m.fl. Men av dessa måste jag ändå slå ett slag för mitt hem-universitet; Luleå Tekniska Universitet (LTU) då de i mitt tycke har de bästa nätbaserade utbildningarna. De har bra lösningar för att i efterhand följa föreläsningar och en flexibilitet som gör att man inte behöver finnas på orten utan lätt kan sköta utbildningen från distans.

Varför inte bli student här i Luleå? Från distans? http://www.ltu.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar