En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 14 augusti 2012

Samtidigt fortsätter DHS sina förberedelser för väpnade konflikter inom USA...

Tydligen räckte det inte med de 450 miljoner omgångar med ammunition som man tidigare köpt till Department of Homeland Security. Nu är det dags för ytterligare inköp, den här gången 750 miljoner  omgångar av hålspetsammunition.
http://www.infowars.com/dhs-to-purchase-another-750-million-rounds-of-ammo/Hålspets är förbjudet i internationell rätt, att använda i krig. Men det kanske går alldeles utmärkt att använda gentemot den egna befolkningen?

Dhs förbereder sig bland annat för upplopp i samband med presidentvalet, samt att denna utrustning även skulle användas av vakter som bevakar och patrullerar de federala byggnaderna. http://www.prisonplanet.com/dhs-puts-out-urgent-order-for-riot-gear.html, även USA:s militär har beställt ytterligare kravallutrustning.

En nyligen läckt manual ifrån amerikanska armén visade på en Militär Polisutbildning för aktioner att vidta under oroligheter "Civil Disturbance Operations" beskriver hur militära tillgångar ska användas inom landet för att kväsa upplopp, konfiskera vapen och om det behövs, även döda civila som deltar i dessa upplopp.
http://info.publicintelligence.net/USAMPS-CivilDisturbanceOps.pdf

Manualen är från 2006, men det är kanske först nu den kommer vara aktuell till att användas när oroligheter börjar sprida sig. På sidan 20 i handboken står regler för användningen av "dödligt våld" och att konfrontera "dissidenter" men med en oroväckande tydlighet med direktivet att "varningsskott kommer inte att avfyras."

Handboken innehåller även  en förteckning över vapen att använda mot "upprorsmakare" eller "demonstranter", inklusive "antiriot granater." Man råder också trupper att bära sina vapen i redo men avspänd hållning, en psykologisk taktik som syftar till att visa beredskap för upprorsmakare. "Icke-dödliga vapen och vattenkanoner ingår också."

Frågan är kanske, när, inte om, det kommer att "smälla" därborta när situationen för befolkningen har blivit tillräckligt dålig.

7 kommentarer:

 1. Rounds = omgång? En "round" är ett skott på svenska.

  SvaraRadera
 2. Även svenska polisen använder hålspets, det är tillåtet och rent av rekommenderat för polisiärt bruk, då det nästan eliminerar risken för att kulor fortsätter genom kroppar och träffar oskyldiga, plus att det minskar antalet skott - poliser kan inte bara pumpa misstänkta fulla med bly, vilket militärer kan göra med fiender. Polisiära vapen är så svaga att det inte innebär de massiva skador som militära vapen med hålspetsammunition skulle orsaka. Ta inte allt som skrivs på Infowars rakt av.

  SvaraRadera
 3. Jag funderade återigen över vad ordet var, jag verkar ha ord-dyslexi för just det ordet. :)

  Kan vara så att hålspetsen inte är så farliga som kanske det första man tänker.. trenden är ändå att 'de' (dhs) samlar på sig hiskeliga mängder ammo... Så det tycker jag iaf. är oroväckande...

  SvaraRadera
 4. Tydligen kan man även översätta "rounds" med "skott" .. who would've known... :)

  SvaraRadera
 5. Antar att du redan känner till Dmitry Orlov, om inte.. läs gärna hans tankar kring USAs förestående kollaps.
  http://cluborlov.blogspot.se/
  ..eller läs hans bok - Reinventing Collapse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, "the end of the american dream" finns det nån blog som heter som jag har läst lite. Har nog inte läst just Dmitry Orlov. Men när man tittar på siffrorna, (tex. slutet av detta inlägg: http://rymdiz.blogspot.se/2012/05/forbud-for-att-ge-mat-till-hemlosa.html) så ser man ju att de har det otroligt dåligt där borta och man kan fundera på hur landet överhuvudtaget håller ihop när det börjar bli så dåligt. Därför ser jag det inte som osannolikt att det skulle kunna bli massiva upplopp i framtiden, och det gör nog heller inte amerikanska myndigheter och därför tror jag de förbereder sig mer på detta nu än tidigare...

   Radera
 6. Annars kan man ju bryta ner det lite. För det första så är det en max order dvs det säger inget om hur många patroner de verkligen köper. Det hade ju varit intressantare att se vilket antal som minst ska köpas in.
  För det andra kan man bryta ner siffrorna. DHS har ca 200000 anställda. Lågt räknat så är hälften beväpnade. För att upprätthålla en tillräcklig skicklighet med vapen så behöver de träna. Jag, som betalar själv och skjuter för nöjes skull gör av med c:a 5000 patroner om året. De kanske inte får slösa så mycket men om de får skjuta 1000 om året så går det åt 100 miljoner. Jag tror alltså inte på konspirationsteorierna.
  För det tredje, även svensk militär övar på att kontrollera folksamlingar och skingra demonstranter. T.o.m Hemvärnet övar på sånt. Det är som sagt svårt att se det som tecken på något särskilt

  SvaraRadera