En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 6 augusti 2012

Krigstrummorna slår för mellanösterns Iran, krig innan vintern?

Israel har nu börjat öva luftangrepp med sitt stridsflyg och säger även öppet att de kommer att anfalla Iran med syfte att slå ut deras kärnkraft. Israel har nyligen börjat samöva exakt dessa scenarios, tillsammans med NATO, US och tyvärr även Europeiska styrkor.
http://occupycorporatism.com/central-bankers-agenda-obama-sanctions-against-iran-over-gold/

USA har sagt att de inte skulle motsätta sig ett Israeliskt anfall mot Iran. Men kanske har de även tänkt att vara en aktiv part om det blir ytterligare ett krig i mellanöstern.


Anledningen är naturligtvis inte att man är orolig för att Iran eventuellt skulle ha börjat utveckla kärnvapen, detta är bara retorik eftersom att den verkliga anledningen är att Iran hotar USA dollarn som världens reservvaluta när de handlar olja för guld istället för att använda dollarn som mellanhand.

Jag har ändå hela tiden tänkt att USA inte kan mena allvar att de faktiskt ska delta i fullskaligt krig mot Iran, men samtidigt kommer de inte klara situationen på hemmafronten om inte folket i USA återigen kan samla sig bakom en gemensam fiende. Risken är ju att "occupy wallstreet andan" ger upphov till vidare gräsrots organisation och uppror och upplopp mot myndigheterna. Situationen i USA kommer fortsätta att bli allt mer instabil medan arbetslösheten växer och den ekonomiska situationen blir allt mer ohållbar.

Tyvärr sätter detta USA på direkt kollisionskurs med Kina och Ryssland som i detta läge befinner sig på Irans sida. Kommer vi att se ett tredje världskrig? Är detta en del av upptakten?

Samtidigt som USA kanske inte kan backa ur efter all sin retorik, kommer nog inte Kina och Ryssland i det tysta acceptera mer ifrån USA eftersom att de börjar få mer makt internationellt. Jag tror det är ett misstag om USA låter sig dras med i krig mot Iran just eftersom dessa två andra 

giganter också står vid sidlinjen.

Spänningarna mellan "blocken" håller absolut på att förstärkas, och inte ens en eventuell OS-anda om sportslighet mellan nationerna, kan rå på det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar