En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 17 augusti 2012

Marknadspsykologi under en marknadscykel...


Var befinner vi oss nu tycker ni? (det går att klicka på bilden för en större bild)

3 kommentarer:

 1. Jag antar att vi är som världen var ~1932. Men om cirka 15 år så kommer vi ur denna kris. Då kommer skulderna vara avskriva och finans reglerna uppstyrda igen. Skulderna kommer att lösas ena genom deflation eller genom inflation. Just nu upplever vi deflation men vilken av dem som går segrande ur striden går ej att veta. Allt beror på hur politikerna agerar.

  // Mikael

  SvaraRadera
 2. Solklart på väg mot "complacency". Exakt när vi når den punkten och det börjar gå utför på allvar är svårt att säga (och ingen som vet heller för den delen). Enligt min mening väntar vi nu på en "trigger", skulle tex. kunna vara Israel-Iran-USA eller att den tungt nerdrogade finansmarknaden inte får nästa sil i form att nya stimulanser (vilket skulle leda till bankrutter och deflation). Det senare exemplet är mindre troligt men eftersom konsekvensen av hyperinflation i det längre perspektivet blir detsamma så det är helt enkelt bara en fråga om tid. Det tragiska är att vi inte tog tjuren vid hornen för länge sedan men då vet politikerna också att de inte blir omvalda med allt vad det innebär.
  /Fiskarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser man på rallyt på börsen ser det ju ut som att merparten tror att det är dags för "evig uppgång", själv hukar jag mig under bordet för vad jag tror är den kommande kraschen..

   Radera