En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 15 augusti 2012

Konspirationen i USA fortsätter...

Det visar sig att övervakningskameror i USA nu kan användas tillsammans med ett "intelligent" övervakningsprogram som kan följa enskilda individer eller som man kan kalla det "people of interest". Detta är lite roligt utifrån att det finns just en tv-serie med liknande upplägg, som faktiskt är ganska hyfsad också. 
http://www.imdb.com/title/tt1839578/

Men i den här verkligheten så sker det alltså även på riktigt. Programmet kallar man för TrapWire, och utvecklades av ex-CIA agenter som startat ett eget företag Abraxas. Mer om detta här: http://io9.com/5933966/wikileaks-reveals-trapwire-a-government-spy-network-that-uses-ordinary-surveillance-camerasHär finns lite om hur programmet var tänkt att fungera:  http://tdr.uspto.gov/jsp/DocumentViewPage.jsp?76610388/SPE20060927110512/Specimen/7/26-Sep-2006/sn/false#p=1

Frågan är när vi kommer att vara ständigt övervakade likt George Orwells "1984"?

9 kommentarer:

 1. I Sverige kommer det inte hinna ske innan resurserna tryter och skickar ekonomin över kanten tror jag men i USA ska dom nog oroa sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske kan övervaka folk via deras mobiler och internetaktiviteter också...inte lika häftigt som övervakningskameror kanske men ändå.. :)

   Radera
  2. I förgår tog BBC upp om en ny robotorm som tog sig fram i svår miljö och nämnde i förbigående om en kolibrirobot som kunde följa enskilda personer i en folkmassa med sin kamera.

   Nanotec

   Radera
  3. Jag förutsätter att allt jag gör via dator och mobil är övervakat dock så dränks det mesta i informationsniagarafallet.

   Flygande kolibri låter som något som jag läste om i Da vinci koden och med tanke på hur billiga och små dom nya radiostyrda helikoptrarna man hittar på bla Teknikmagasinet är så tror jag stenhårt på att det kommer snart.

   Radera
 2. USA:s statsskick bygger ju på maktdelning och att ingen som despot ska kunna ta kommandot och ändra på något. Det var säkert bra tänkt på 1700-talet, men är ett problem om det finns förändringsbehov. Frågan är hur det slutar och om landet håller ihop? Rymdis: Ett annat övervakningsalternativ är att skapa en IB-organisation på arbetsplatser. Det fungerar om folk har jobb.

  SvaraRadera
 3. Huffington har en kul film där man kan se DARPAs Nano Hummingbird flyga. Dröjer nog inte länge innan man ser dem närmare. Ett kort citat:

  " The Nano Hummingbird is a perfect bid for James Bond-esque style spy shenanigans. Once these hit the field, we'll never look at hummingbirds the same way. "Stop looking at me! That bird is following me!"

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bidrar med länken.
   http://www.youtube.com/watch?v=a8ZbtZqH6Io

   Radera
 4. http://www.businessinsider.com/trapwire-everything-you-need-to-know-2012-8 lite follow up. :)

  SvaraRadera