En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 6 augusti 2012

Inte bara hustillverkare går i konkurs, även annat relaterat...

Svenska Poolfabriken är en annan sådan där firma som alltså plötsligt fick känna av fallet efter nedgången inom byggsektorn, som hustillverkare tidigare råkat ut för. I juni månad i år gick de därför "plötsligt" i konkurs. http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7061500

Här är deras hemsida där det inte syns att de alltså gått i konkurs:
http://www.svenskapoolfabriken.com/


Konkursförvaltaren Peter Olofsson på advokatbyrån Kaiding i Luleå säger att han har förståelse att kunder känner en viss frustration över den uppkomna situationen.

"Kunder som är konsumenter och som har betalat förskott och där varan finns i konkursen, där kan konkursförvaltare lämna ut varan. I det fall varan inte finns och där kunden har betalat förskott där har kunden endast en oprioriterad fordran i konkursen. Totalt är det drygt tio personer som troligen kommer att gå miste om sina inbetalade pengar ifrån just det här företaget. Totalt handlar det om 500 000 kronor upp till en miljon."

Lite av en katastrof för de drabbade alltså, men har man råd att bygga en pool kanske det inte drabbar någon fattig? Eller?

Sensmoralen i den här historien är alltså att man nu och en lång tid framöver får vara orolig för när man betalar i förskott till den här typen av företag som skall utföra arbeten på entreprenad rörande sin fastighet. 

Diverse byggfirmor, och andra firmor som sköter underhåll, grävning, markarbeten mm. kan alltså plötsligt även de gå i konkurs i det nuvarande byggklimatet. Något att fundera över när man betalar stora summor i förskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar