En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 8 augusti 2012

IMF och världssamfundet försöker knäcka Iran på ekonomisk väg...

Genom sanktioner utövar nu världssamfundet en hård ekonomisk press på Iran och det leder till att Iran tvingas devalvera sin valuta kraftigt. 
http://www.infowars.com/economic-warfare-iran-signals-currency-devaluation/

IMF medger sanktionerna är utformade för att bryta landet och tvinga dem att till ett stort externt underskott och skulder. Man förutspår Irans råolja export kommer krympa till 2,0 miljoner fat per dag i år från 2,5 miljoner förra året. Trycket man sätter på Iran via sanktionerna kommer att resultera i att överskott ifrån bytesbalansen minskade från 10,7 procent av bruttonationalprodukten till 6,6 procent.


Devalvering kommer otvivelaktigt att leda till inflation. Priserna på konsumtionsvaror har stigit med en årstakt på över 20 procent. Irans folk kommer att lida mycket under dessa sanktioner. Frågan är om detta verkligen var rätt väg att gå.

"De sanktioner som ställs på den iranska ekonomin har inlett en skenande inflation, nedskärningar i statliga subventioner och en hög arbetslöshet. Den förmodade syftet bakom ekonomisk krigföring är att sätta press på Iran från att inte utveckla kärnvapen, trots att Washington erkänner att Iran har inga vapen program idag och inte ännu har fattat beslutet att inleda ett, " citat från John Glaser den 23 juli 2012.

Orättvisorna i världen fortsätter alltså. Inte helt förvånande...


Rep Ron Paul har uttalat sig om dessa sanktioner som "en krigshandling." Han sade att det inte varit slutgiltigt bevisat, denna anklagelse om att Iran utvecklar kärnvapen. IAEA och CIA har sagt att de inte är på gränsen till att utveckla ett kärnvapen. Ron Paul gjorde även liknelsen att detta är samma situation som i början av detta senaste decenniet, när USA slog på krigstrumman att gå i krig mot Irak. Och det var en fasad. Det var ingen fara från Irak, sa Ron Paul i ett uttalande förra veckan.


Bild ifrån Infowars, angående vilket land som egentligen är ett större hot mot världen i avseendet vem som startar flest krig. http://www.infowars.com/economic-warfare-iran-signals-currency-devaluation/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar