En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 21 augusti 2012

Goldman Sachs råder klienter att kliva ur aktiemarknaden...

Analytiker hos GS förutspår ett 12% fall i samband med att USA når sin fruktade "Fiscal cliff". Detta svåra val som politiker i USA ställs inför, är i det här läget ungefär lika bra som mellan pest eller kolera. Oavsett hur man väljer att göra, antingen via nedskärningar, eller att höja skatterna så kommer detta att få ett genomslag på landets ekonomi. http://bonds.about.com/od/Issues-in-the-News/a/What-Is-The-Fiscal-Cliff.htm


Goldman Sachs tycker därför att det är bättre att kliva ur aktiemarknaden förr, istället för senare.
http://www.cnbc.com/id/48725644

Sist USA nådde skuldtaket så föll börsen med 11% på tio handelsdagar eftersom att politikerna heller inte klarade av att enas om hur nedskärningar skulle göras. Detta trots att man varit medveten om att skuldtaket närmat sig under en väldigt lång tid. Risken är att nedskärningar gör att USA:s ekonomi sjunker som en sten. Problemet är att under tiden problemet är olöst sjunkar man, fast kanske mer långsamt, liksom Titanic. Men musiken spelar iallafall fortfarande.

Själv ser jag allt för många oros moment på min aktiehimmel och väljer att helt stå utanför aktiemarknaden för närvarande innan marknaden "sprängs". Hur gör ni själva?

3 kommentarer:

 1. Ett bra tillfälle att kunna köpa amerikanska kvalitetsbolag till bra priser med andra ord. Starka multinationella bolag med verksamhet över hela världen till reapriser som jag kommer att behålla under 10-20 år framåt. Ja, tack.

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det ser dystert ut om man jämför historiskt. Har inga aktielån sedan 2007, men en del innovativa små företag som jag tror överlever även en kraftig allmän börsnedgång.

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Likvid och väntar på signal för kortning. Köper fortsättningsvis fysiska ädelmetaller för pengar jag lyckas lägga undan varje månad. Litar inte på mäklarna i långa perspektivet med MF global i färskt minne och ser det som en billig premie att handla investeringsmynt och tackor kontra pappersderivat.
  /Fiskarn

  SvaraRadera