En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 14 november 2012

Vilken tid avgår Erik Almqvist?

Efter pinsamma uttalanden i offentliga rummet, kommer nu en skandalfilm som visar ett beteende ingen seriös riksdagsman vill bli förknippad med.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/

Han har både uttryckt rasism offentligt, samt nedsättande beteende mot kvinnor och människor omkring sig. Detta kan ställas i kontrast mot utvecklingen i partiet senaste tiden då Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gick till exempel den 12 oktober ut med ett uppmärksammat brev till partiets medlemmar. Han skrev där att SD infört en "nolltolerans"mot rasism och extremism. Nyligen presenterades också SD:s nya strategi som går ut på att framställa partiet som mjukare för att locka kvinnliga väljare.

Om Erik Almqvist inte avgår, så vore det ju ännu en skandal i sig, men man vet aldrig vad man skall förvänta sig av Sveriges tredje största parti. Men skall partiet visa att man har dessa nya riktlinjer så måste man ju upprätthålla dem.

Man kan också tycka att han skulle avgå direkt, så den nyheten borde de gå ut med under dagen om det är så att partiet tycker att han skapar för mycket negativ uppmärksamhet. Frågan är vilken tid tillkännagivandet kommer att ske?

Men för SD kanske det är så att all uppmärksamhet är positiv uppmärksamhet?

14 kommentarer:

 1. Jimmie Åkesson kommer att hålla en presskonferens idag kl 11.15 i riksdagens presscenter. #svpol (tillägg)

  SvaraRadera
 2. Det är ingen tillfällighet att tidningarna med Aftonbladet i spetsen släpar fram något från 2010 som passar SD nya stil extremt illa. Det innebär inte att det är försvarbart men många i media gör precis allt för att ge SD på nöten.
  Om det lyckas får vi väl se i valet 2014...?

  SvaraRadera
 3. en liten detalj - du nämner i första stycket "..seriös riksdagsman.."

  Det är ju på detta det faller..
  Alltså är det 50/50 på att han sitter kvar eller går..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det som är det spännande, skall SD försöka ta steget till en iallafall på ytan "seriösare" politik där de kan låtsas följa samma spelregler som övriga partier, eller skall man vifta bort dessa uttalanden trots vad partiet tidigare har påstått sig försöka ta avstånd ifrån i det politiska finrummet.

   Om partiet vill försöka sig på en seriösare partipolitik borde han ju tvingas avgå.

   Radera
 4. Å ena sidan - Erik Almkvist är inte vem som helst i (sd) Å andra sidan: All skit ska rensas bort. Jag tror att han sitter kvar, men gör, typ tusen pudlar. Ångrar sig djupt. Ska bli intressant att se.

  SvaraRadera
 5. Äh, fan, han gick. Söders makt är enorm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han avgick verkligen. Men hur filmen "läckte" två år efter händelsen förtäljer inte historien, men varför hans kamrat från partiet stod och filmade hela händelseförloppet är ännu mer märkligt.

   Att filmen läckte -nu- låter mer som att de själva inom partiet nu ville ha bort honom. Kanske arrangerat så att de offentligt kunde ta avstånd ifrån den här händelsen?

   Jag tror själv att partiet egentligen sympatiserar med Erik och hans agerande vid själva händelsen i sig. Men de kan ju försöka att polera partiet på ytan inför nästa val.

   Radera
 6. det kan mycket väl stämma, att han måste ut av någon annan anledning. Men att göra det på det här sättet skadar ändå (sd) , så om det var deras egen dagordning borde de ha kunnat göra det på ett mycket smidigare sätt. De finns tusen sätt att mobba ut folk på.

  SvaraRadera
 7. Stackarn. Han får väl satsa på EU i stället.

  SvaraRadera
 8. Skiter själv i vem som regerar men jag tror inte att SD är sämre än någon annan på att "polera" och vad "partiet sympatiserar". Kommer ni ihåg dolda kameran som fångade rasse-moderater i valstugor för några val sedan? Hyfsat bortpolerat. SSU medlemskampanjer och mångmiljonfusk. Hyfsad skadekontroll där med. Vänsterpartister som hyllar slaktar-Stalin? Tror inte att allt detta är borta ur partierna utan "polerat"
  Listan är mycket låååång över politikers sex-, våld-, rassist-, eko-, fusk-, svåger-, (valfritt) -skandaler och väljarnas minne så kort.
  /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det skillnad på vad ett parti öppet får tycka och säga? Om de blir tagna med "byxorna nere" så att säga så är det ofta som någon får avgå...

   Radera
 9. Jo. Tyck vad du vill men uttryck det inte. Då får du gå.
  /H

  SvaraRadera
 10. Han är borta ur rampljuset ett par år och gör därefter comeback. Se bara på Mona Sahlin.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera