En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 16 november 2012

Att slösa med samhällets resurser...Den översta bilden är tagen 22 oktober 2012, och den nedre 10 oktober 2012. Den här stolpen, som återfinns i centrala Luleå, Smedjegatan, är dock nere lite titt som tätt. Smedjegatan är en bussgata, men det här är verket av privatpersoners bilar som sneddar över vägdelaren vid ett övergångsställe. Då den oftast ligger ned åt samma håll så blir den alltså påkörd av de svängande bilarna som svänger in på gatan som svänger vänster.

Frågan är om samhället skall fortsätta underhålla saker när det blir på det här sättet. Hur mycket kostar det kommunen att fortsätta ha denna viktiga trafikdelare som mesta tiden ligger ned? 

Den enda funktion den fyller för närvarande är som ett stående, förlåt, liggande skämt, över samhällets slösande av sina resurser. Hur många meningslösa insatser underhålls av samhället bara för att man bestämt att det minsann behövs? Men kanske ger den arbetstillfällen till någon som ägnar sig enbart åt att sätta upp trafikdelare...

4 kommentarer:

 1. Nä, det här är mer ett uttryck för det ljumma pjosksamhället.
  Om det måste vara en stolpe där ska det naturligtvis vara en duktigt rejäl sak som inte låter sig knäckas med mindre än att en stridsvagn passerar.
  Alternativt ska det inte vara någonting alls.
  Känner inte till platsen men lutar osett åt det senare.

  SvaraRadera
 2. Grillstugan på Hertsön. Hur många gånger är inte den, bryggan och bastun uppbyggd efter att motorburen ungdom tänt fyr? Luleå kommun måste ha lagt åtskilliga miljoner på detta. Helt i onödan. Är det bara för att hålla folk på fritids och tekniska med jobb?

  Söndersparkade/nedklottrade busskurer?

  Och slutligen, vad är vinsten med att ha "golvvärme" på gatorna i centrum?

  /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Golvvärmen på gatorna i centrum gör att det skall vara snöfritt där och helst halkfritt också så luleborna kan gå på huvudgatan utan att behöva ha hjälm och en kudde på rumpan naturligtvis! Likt alla "storstäder" i Sverige lägger ju ofta värmeslingor längs "avenyerna".

   Lite av i-landsproblem när dessa sätter igen med isproppar i vattenslingorna så att värmen stannar av och gatan blir snötäckt igen. :)

   Radera
  2. Jag håller även med om att det verkar galet att fortsätta bygga upp även grillstugan, kanske hade man kunnat bygga grillplats på annan sida av stan och prova om den då fått vara ifred...

   Radera