En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 21 november 2012

Framtidens underhållning: Robot fighting...

Precis det som vi ser på film brukar man ju förr eller senare få se i verkligheten. Drömmarna på filmduken överträffas endast av verkligheten. http://insidetv.ew.com/2012/11/20/robot-combat-league/

Så nu är de "äntligen" här, gigantiska robotar som boxas med varandra, precis som i filmen "Real Steel". http://www.imdb.com/title/tt0433035/
Själv har jag svårt att se att detta skulle utvecklas mer, men robotar är ju väldigt uppskattade, inte minst på den asiatiska marknaden så kanske har detta ändå en framtid. Det finns ju redan "Robot Wars" sedan tidigare och det gick ju sex säsonger (mellan 1998-2004).

De här nya robotarna kommer dock tävla i en liga de kallar "Robot Combat League" som tidigare har haft robotar som gått på hjul men nu blir första försöket med "humanoida" robotar. Vinnaren får 100 000$ vilket kanske kan vara en motivering till att bygga en riktigt awesome robot. Om inte annat leder det kanske till en utveckling inom robotics?


Framtiden är spännande men också alltid skrämmande. Kommer vi leva i en neotech, total recall värld med "running man" tävlingar snart?

5 kommentarer:

 1. I en Nanotech värld.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Isaac Asimov och hans 3 + 0 robotikens lagar ...

  SvaraRadera
 3. Robotar har länge gjort stor nytta i industrin. Gräsklippare och damsugare finns men det stora genombrottet som vi snart får se oftare blir nog självstyrande bilar. Detta kostar väldigt mycket idag, men finns, i liten skala. När priset faller, blir det än mer förödande för dagens bilindustri. (De som inte hinner anpassa sig). Viktigast faktorer för självstyrande bilar är förmodligen:
  ökad säkerhet, nästan alla olyckor beror på misstag av förare.
  mindre parkeringsproblem, kommer själv och hämtar.
  kan köras snabbt mycket tätare, litet behov av mer vägutrymme.
  drar mindre bränsle.

  Emot:
  Taxi.
  Dagens bilförsäljare, för många kommer snart delta i bilpooler.
  Tar några år att få ner kostnader för säkra sensorer.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera