En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 9 november 2012

Dagens bild: ungdomsarbetslöshet i Europa

Otroligt sorgligt är att se siffrorna för ungdomararbetslöshet som nu hela tiden är stigande. Spanien och Grekland toppar inte helt förvånande de här nivåerna, utifrån att det ekonomiska sammanbrottet har nått längst där. Grekisk ungdomsarbetslöshet toppade därför på 58% i augusti, överlägset den högsta nivån någonsin.
http://www.zerohedge.com/news/2012-11-08/europes-scariest-chart-hits-peak-scariness-levels-and-rising


Spanien låg inte mycket efter med sina 54,2% (med en total arbetslöshet på 25,4% och 25,5% i vardera land). I Euroområdet har ungdomsarbetslösheten totalt stigit till 23,3%. Men visst kommer åtstramningspaketet som nyss röstades igenom att hjälpa mot detta? Inte?

Korrelationen ifrån extrema nivåer av ungdomsarbetslöshet till allmän social oro och anarki är stark och de som växer upp med lite hopp om att komma in på arbetsmarknad och bli en del av samhället, har mycket lite incitament för att bli skötsamma unga vuxna.

3 kommentarer:

 1. Räknas de som studerar in i arbetslöshetssiffrorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall de inte göra, det var en av de saker som Sverige varit tvungen att ändra på att de som studerar inte räknades som "öppet arbetslösa" även om de stod registrerade på tex. AF. Detta för att anpassa sig till internationell standard, så jag antar att samma gäller för hela EU?

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet---internationell-jamforelse/

   Radera