En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 27 november 2012

Berglin om ekonomi...(Det går att klicka på bilden för större bild). Berglin publiceras bland annat i SvD men går även att köpa här: http://www.pressbyran.se/webbshop/produkt/berglin-sv/ Ibland sätter teckningarna verkligen fingret på samhällssatiren som pågår runt omkring oss hela tiden.

...visst är det så att det finns många förstå-sig-påare där ute som sitter med alla svar...
...och slutligen..några ord om vårt klimat.

Ibland är det som att med humor förstår man budskap enklare än när det sägs med allvar.

8 kommentarer:

 1. Ja familjen Berglin är en glädjekälla. Sista mannen med kaffekoppen uppe har säkert en riktigt modern 3-D skrivare.

  Förra veckans NyTeknik toppade med 3-D skrivare för alla och en bild på en man som skriver ut leksaker till sin dotter. Läste i eftermiddags om att man löst problemet med levande celler genom skrivarhuvudet för en 3D-skrivare med målet att bygga organ för transplantation.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bygga organ i 3d skrivare för transplantation känns väldigt StarTrek, men otroligt praktiskt om det skulle bli så, så slipper man utsätta donatorer för risker. Skulle vara en fantastisk medicinsk revolution. Men samtidigt måste vi fråga oss, hur länge ska vi egentligen leva? Skall livet upprätthållas till varje pris?

   Radera
  2. Livet ska inte upprätthållas till varje pris. Hörde för kort tid sedan om en Saudier som diskret ville betala en miljon dollar för en passande ny lever. En hel del Saudier lever ett liv offentligt och ett helt annat privat. Det finns ett dolt alkoholproblem högt upp i hierarkin. Finns nog de som gärna försöker ordna det lilla problemet med passande något begagnad lever.

   Svårt lidande djur måste avlivas, men det gäller inte för människor där hoppet om överlevnad försvunnit. Fast ibland överlever de. Jag är en.

   På lördag ser jag fram mot att läsa hur nära StarTrek vi är. Senare idag kommer Ny Teknik med kanske mer om något revolutionerande. Tror mer omvälvande i närtid blir nya produkter som inte går att göra på annat sätt än med 3D skrivare. I gammalmedia skrivs mest om reservdelar nära dig men det revolutionära är att när någon gjort en konstruktion för en typ av skrivare kan den omedelbart göras på alla av den typen. Vid en förbättring kan alla... Idag börjar implantat, som nya höftkulor och knäleder bli stort och jag tror alla tandkronor i 08 görs snabbt i en sådan. Betyder inte att allt kommer att göras så för gjutning, stansning mm i massupplaga är säkert långlivat.

   Statiner är nyckeln till längre liv sa de just på tv om front page på någon engelsk tidning. Livslängden har sucessivt ökat en hel del de senaste 150 åren. Har för avsikt att leva länge till och göra mitt för ett säkrare och vad jag tror bättre samhälle. Peak oil följder och klimatfrågan behöver åtgärdas åtminstone för mina barn och mitt barnbarns livsmiljö. Samtidigt lever jag inte som en asket utan äter importerat kött, kör bil mm mindre lämpligt idag.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. Jag älskar Berglin. Har själv letat efter en gammal serieruta som låter ungefär så här : Mor och barn vandrar genom ett totalsabbat landskap år 2030:
  -Så ni ordnade det här för att ni ville värna er fria rätt att äta avocado mitt i vintern?
  - Ja, typ.

  SvaraRadera
 3. Jo jag har funderat på ytterligare uppvärmning i stora växthuset än enbart direkt solvärme. Färska avocado och tomater egenodlade i januari. Då behöver man extra mycket belysning också. Framtida projekt med litet inre växthus krävs nog.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. http://samuelssonsrapport.se/financial-cartoon-of-the-day-85/

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera