En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 20 oktober 2012

Protester i London...


Källa: http://www.rawstory.com/rs/2012/10/20/tens-of-thousands-rally-in-london-against-austerity/

10 000-tals människor protesterar nu mot nedskärningar, förlorade arbetstillfällen och den långa recession som västvärlden befinner sig i.

“Austerity isn’t working. It is hitting our jobs, our services, our living standards,” Mr Brendan Barber, general secretary of the Trades Union Congress (TUC) umbrella body, was to tell a rally at the end of the march in Hyde Park. “Ministers told us that if we only accept the pain, recovery would come. Instead we have been mired in a double dip recession.”

Verkar som att den arabiska vårens motsvarighet, här i västvärlden, inte är långt borta, och kanske kommer människor i allt större utsträckning att protestera mot den nuvarande politiska styrningen, bristen på åtgärder och lösningar som ger effekt även här. Som vi ser så sprider sig situationen norrut och grekland som drabbades först kan vara ett varnande exempel på hur det kommer att bli även här.

När fattigdom och elände sprider sig, arbetslöshet, depression och hopplöshet kommer folk först att protestera men ju värre situationen blir desto mer desperata blir även människornas protester och det leder till upploppsliknande sitationer som på Syntagma-torget i grekland där 20 000 människor samlades i veckan, och 4000 poliser försökte hålla ställningarna och barrikader har rests man har även fått använda tårgas för att försöka skingra folket och kväsa "upproret".

Som sagt är det bara en försmak till vad som kommer att ske även här, men det kommer att ske i etapper i ungefär samma hastighet som saker och ting kommer att förvärras. Jag hoppas ni är beredda på den ökade sociala oron som kommer. 

Eller som "Hyper Report" brukar säga "Please prepare now for the escalating economic and social unrest! Good Day" :)

6 kommentarer:

 1. Hmm, demonstrationer mot nedskärningar och åtstramningar, sargade banker, ledningen i en viktig provins talar öppet för att lämna landet osv, landet i fråga sitter i smeten, hur skall Spani.... nej UK är det ju, reda upp sin situation ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och krisen har ju just börjat, vi får räkna med många års nedgång framöver så det kommer bara bli sämre, frågan är hur snabbt nedgången skall gå.

   Radera
 2. Här i Linköping har vattnet blivit helt odrickbart sedan förmiddagen idag. Enligt Tekniska verkens hemsida ligger felet i att man har överklorerat vattnet. Jag ringde till driftjouren för att kolla med de hur länge vattnet kommer förbli odrickbart, möttes i luren av en arrogant man som först skällde ut mig för att jag överhudtaget ringde och störde honom. All information finns ju redan på hemsidan, menade han. Men efter att ha skällt av sig på mig upplyste han mig att vattnet kommer bli bättre framåt kvällen. Nu är klockan 21:15 och vattnet har blivit än mer otjänligt. Tidigare smakade det endast metall, man kände inte av någon klorlukt alls. Nu smakar det fortfarande metall men nu har även klorlukten kommit och det både luktar och smakar klor. Dags att införskaffa ett vattenfilter kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nu du tar fram de där vattendunkarna som du påpassligt alltid har stående i förrådet där det är mörkt och svalt.:)

   Som våra vattensystem ser ut så är underhållet bristfälligt och kommunens budget sträckt till max så att vi får räkna med fler "vattenstörningar" i leveranserna än tidigare.

   Vattenreningstabletter, klorin, eventuellt ett vattenfilter som du säger. Nu finns en ny typ av vattenreningsfilter som effektivt renar vatten från parasiter som cryptosporidium, bakterier,mask, tungmetaller, alger, klor, restprodukter av kemikalier samt oönskad smak. Finns för bruk i hemmet, stugan, lägenheten samt för camping, jakt, vandring etc. De som man sätter i lägenheten kostar 1300kr lr därikring + filterinsatser för kanske 300kr / filter men som sagt kanske inget som man behöver riktigt än men har man blivit störd av vattenavbrott ett antal gånger så kan det ju vara en idé att installera. :)

   Är det bara tillfälliga avbrott kan man kanske klara sig på sitt lagrade vatten om man nu har sådant..

   Radera
 3. Glömde nämna att icke-kolsyrat vatten på flaska på vår lokala Ica är helt slutsålt men det finns lite kvar av det kolsyrade. Inte ett ord i lokalblaskan om vattenproblemen dock (Corren), där istället Körslaget dominerar som huvudnyhet. Illa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..och skyfall över stockholm med klass1 varning och risk för vattenplaning mm. Så det är egentligen inte brist på vatten!:)

   Radera