En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 18 oktober 2012

Dagens Bild: Antal arbetstillfällen i USA på väg utför klippkanten...


 Källa: http://www.zerohedge.com/news/2012-10-17/chart-day-glance-january-2013-bls-report

Morgan Stanleys har ett index för anställningsplaner (en realtids tracker för utsikterna i ekonomin) och det man kan se är att indexet har rasat här månaden vilket gör att företagen inte tappar lika mycket av sina vinster då de skär ned på sina kostnader. Det kan alltså ses som positivt i ett kort perspektiv men här är det framtidsutsikterna för att anställa som alltså är oroande.

Trots att rapporten om sysselsättningen för oktober månad var relativt god, så sjönk båda de här index för anställningar till bottenrekord som man sett senast för några år sedan.

Anställningar sjönk 10 punkter till 44%, den lägsta siffran sedan december 2009, och Anställningsplanernas index har sjunkit 13 punkter till 44%, också den, det lägsta sedan augusti 2009. På grund av att detta ses som en ledande indikator innebär detta att man tror att om några korta månader kommer man att kunna se samma resultat som när finanskrisen började.

Arbetslösheten kommer att komma till ett snabbt fall utför kanten, med massiva varsel som kommer inom en kortare tidsperiod när företagen snabbt behöver skära ned på sin personal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar