En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 5 november 2014

Det lackar mot jul...

Snön hänger i luften och här i Norrland har det redan hunnit snöa på många platser. Senast var det Umeå som hade snö igår morse. Min son letar frenetiskt julklappar i legotidningen och väntar på jultomten redan nu fast allhelgona knappt passerat.

En stilla glädje över allt man ändå uppnått under året och snart nog kommer det vara 2015 som lovar nya möjligheter och nya upplevelser.

Hösten var lång och särskilt för min son som har särskilda behov. Halva höstterminen hann gå innan skolan gav honom rätt stöd, sedan vände det snabbt. Nu fungerar det så bra det bara kan och han har mer energi och ork till att göra annat. Med min son i bättre skick och nöjdare med sin tillvaro så får även jag mer energi och kraft till annat.

Har haft ett envist jätte-eksem på halsen senaste veckorna och misstänker att det är delvis stressrelaterat för jag har aldrig haft problem med eksem tidigare. Men det dök lägligt upp efter en lång slitsam period som avslutades med en del ohälsa. Eksemet var det sista i en lång rad små hälsoproblem. På den ljusa sidan löste sig ett problem som jag haft med en vagel. Det enda som krävdes var ca 20 telefonsamtal till ögonmottagningen och tre besök sedan fick jag en spruta kortison in under huden och vageln (som jag haft i över 1,5 års tid) börjar nu äntligen minska och försvinna. Läkaren som gav mig sprutan sa att det kunde de ge mig inne på avdelningen också. Så varför tar det alltid så lång tid innan man får rätt hjälp? Blir samhället mer och mer inkompetent? När hjälpen kommer sent ger det bara ett större lidande för individen och större kostnader för alla inblandade. Det är frustrerande att se hur tröga systemen har blivit i hela samhället. Det är symtomatiskt.

Jag längtar nästan efter snö, men oftast när man längtar efter något har man en bild i sitt huvud som är så här:


Men sedan är verkligheten så här:


Saker jag är nöjd med som jag uppnått i år är att jag betalat av mycket på ett av mina bostadslån och med en ytterligare inbetalning nu i november så är det lånet sedan borta. Hurra! Ett delmål av många små!

Veckorna kommer att gå snabbt nu och fram till Jul, frågan är om man kommer att hinna med allt man borde ha gjort innan året plötsligt tar slut. Hade tänkt gå ned ytterligare 10 kg fram till Jul, det är ett hälsomål jag har haft. Men eftersom mycket annat kom i vägen för min hälsa såsom oro och fokus på min sons skolgång så blev träning och hälsa bortprioriterat. Nu känner jag dock att energin återvänder och har tänkt att komma igång med simning och promenader igen!

Sedan var det praktiska saker, skriva julkort, leta julklappar, göra planeringen med de nära och kära för hur julen ska firas just i år...det ska också göras nästan vilken dag som helst.

Sen finns det småsaker att ta itu med hemma som jag vill ha gjort innan Jul, byta WC stol är en sådan sak som jag haft eftersatt. Men tror nästan att det kan vara ett uppdrag för imorgon att äntligen ta och fixa detta. Hemmet är där vi spenderar en stor del av vår tid, så visst vill vi vara i ett hem där vi kan trivas?

Har ni också några mål som ni måste uppnå innan årets slut?

5 kommentarer:

 1. Bra att det ordnat sig med din son och du själv börjar få lite mer energi. Fira lite när lånet är betalt. Min fru fick ny syn i oktober och köpte genast färgtuber. Var nog tio år sedan hon målade senast. Hon vänjer sig än med att inte ha en grå slöja över allt och nya glasögon. Operationen var snabb och nu är hon lite mer typ android med plastlinser som helt botar starr.

  Har tankar på mer vad som ska ske nästa år och förbereder mer inför den troliga vintern. Fast inte kunde min fru hålla sig från att köpa julpapper till ännu inte köpta julklappar till barnbarnet i måndags. Tycker det är lite tidigt.

  Kanske startar vi den tidigare framgångsrika 5:2 vi körde före ombyggnaden i somras före jul. Vi behöver gå ner några kilo båda två. Endast katten håller bra vikt. Köpte hem en massa godis om det skulle kommit några utklädda barn i helgen, men eftersom inga kom ...

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, känner igen det där med att köpa godis i onödan, vi hade bara två barn som kom förbi och gjorde bus eller godis så resterande godismängd fick vi äta själva...

   Julpapper behöver jag köpa, det tog slut förra året, bra påminnelse...

   Fantastiskt när sjukvården fungerar, att få synen tillbaka måste vara en härlig känsla. Det är ju ett sinne vi använder hela dagen.

   Ja man ska fira alla framsteg, det håller jag med om. LChf tycker jag att jag mår bättre när jag äter, Bet betoning mer på att skära ut onödiga snabba kolhydrater och byta dem mot långsammare alternativ. Men samtidigt vill jag inte äta en massa HF så mer normal mängd fett kanske. :)

   Vi alla får skriva vår egen bok om hälsa tror jag, för jag tror man måste känna vad som passar ens egen livsstil, hälsa, kropp och anpassa så att det passar en själv!

   /mvh
   Rymdis

   Radera
 2. Finansiering av pengar till individer

  Om du behöver ekonomisk hjälp, tveka inte att kontakta oss. Du kan få ett lån i intervallet mellan 50.000 SEK och 10.000.000 SEK på mycket gynnsamma villkor i all laglighet och tillförlitlighet. För mer information om finansieringsarrangemang, kontakta oss via e-post. E-mail: marcuford@gmail.com

  SvaraRadera
 3. My Brothers and Sister all over the world, I am Mrs Boo Wheat from Canada ; i was in need of loan some month ago. i needed a loan to open my restaurant and bar, when one of my long time business partner introduce me to this good and trustful loan lender DR PURVA PIUS that help me out with a loan, and is interest rate is very low , thank God today. I am now a successful business woman, and I became useful. In the life of others, I now hold a restaurant and bar. And about 30 workers, thank GOD for my life I am leaving well today a happy father with three kids, thanks to you DR PURVA PIUS Now I can take care of my lovely family, i can now pay my bill. I am now the bread winner of my family. If you are look for a trustful and reliable loan leader. You can Email him via,mail (urgentloan22@gmail.com) Please tell him Mrs Boo Wheat from Canada introduce you to him. THANKS

  SvaraRadera
 4. Are you in need of a loan? Do you want to pay off your bills? Do you want to be financially stable? All you have to do is to contact us for more information on how to get started and get the loan you desire. This offer is open to all that will be able to repay back in due time. Note-that repayment time frame is negotiable and at interest rate of 3% just email: {urgentloan22@gmail.com}

  SvaraRadera