En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 7 november 2014

Fredagsmys: Installationsguide för glädje...


Du kan även klicka på bilden för att få en större bild!

Bilden tillhör Karin Isberg som är en inspirationsföreläsare. http://www.karinisberg.se/

2 kommentarer:

 1. Vi behöver alla support. Fick här känslan att denna support var ett program eftersom den andra var människa. Ligger nära i tid med mycket hjälp från robotar men än är andra människor mer flexibla.

  Hörde nyss på Skavlan att Putins lantställe är en betongbunker. Det känns lite obehagligt. Vill inte bo i en betongbunker associerar till fel känslor. Gillar annars betong och har byggt en mur grund till ett växthus samt senast mycket väggar till vårt stora växthus som står i kuperad terräng. Såg programmet för att höra Svante Pääbo berätta lite mer om människans ursprung. Skillnaden mellan oss och Neandertalare verkar främst vara att vi satsar så mycket på barnens utveckling. 1/3 utbildning innan verksamhet med barnens vidare utveckling av det de lärt sig under många år.Tidigare har jag mest hört att Neandertalarna var starkare, men deras verktyg såg ganska lika ut mellan årtusendena medan våra verktyg ständigt utvecklats.

  Man är mans gamman konstaterade man redan för 1000 år sedan här i norden. Idag skulle det givetvis stått Hen är hens gamman. Möjligen byttes det något ålderdomliga gamman mot det modernare glädje.

  Grannen har redan köpt julklappar till barnbarnen och nu ska dessa barnbarn strax resa jorden runt i ett år så det blir tidig julafton till helgen där.

  Julafton verkar bli mer flexibel med åren och min fru sa att vi sprider väl julmaten på fler dagar som vi gjorde förra året och jag höll med. Tidigare levde vi mycket på rester av julafton de närmaste dagarna efter. Nu blir det mer nylagat varje dag fast lite mer samlat utökat när barnbarnet kommer förstås vilket gissningsvis blir annandagen.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att ni har härliga julledigheten att se fram emot, vi är ju sociala varelser och det är viktigt att man har nära kära vänner eller bekanta att umgås med när man blir ledig.

   Jag tycker också att det är viktigt att inte stressa och att man försöker komma undan alla "måsten" och istället känna efter vilka traditioner man vill ha och hur man själv faktiskt vill ha det.

   Sen tycker jag det är helt ok att "fuska" med vissa delar av julbak eller julmaten och att man inte behöver laga allt själv från grunden om det bara känns som ett måste, utan man kan också köpa färdiglagad Janssons frestelse (bara för att ta ett exempel) :)

   Så säkert är att det blir jul i år också förhoppningsvis lever man då och har hälsan!

   Radera