En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 10 november 2014

800 inlägg...

Så detta blir mitt åttahundrade inlägg här på bloggen. Jag trodde alltid att jag skulle ta mig till tusen inlägg för att det var det mål jag satte när jag började blogga. Men jag märker att min inspiration för att skriva har börjat mattas av och säkert har det märkts under lång tid.

Med mer fokus på jobbet och annat så har bloggen blivit lidande, ibland har jag skrivit bara för att hålla den flytande medan jag funderat på vad jag skulle göra av den.

Här är lite siffror:


Mina flesta läsare kom ifrån Sverige men det har också varit läsare från en del oväntade länder. Varför har folk från Ryssland, Frankrike eller Polen hamnat på min blogg kan man fundera över.


Verkar som att läsarna under tiden har haft väldigt många olika webbläsare och operativsystem. Samt att så många ändå har läst från sina läsplattor och mobiler var ju lite lustigt.


När jag var mer aktiv på att skriva visade sig detta verkligen i besökarantalet!

Jag får tacka alla er som funnits med i kommentatorfält och intresserat er för vad jag har skrivit. Samtidigt som det känns tråkigt att lägga ned bloggen tror jag inte att jag kan skriva och göra det bra när jag under så lång tid känt att jag inte har nog att berätta.

Jag tror visserligen inte alls på att världen utan problem kommer att klara alla förändringar som kommer att komma, men samtidigt får man försöka hålla sig positiv och tänka att så länge vi är anpassningsbara så kommer vi för det mesta att göra de anpassningar och den omställning som krävs även om det kommer att vara tufft. Ekonomin i världen går även den mot stora utmaningar om den inte ska krascha eller kollapsa på olika sätt under omställningsfasen. Samtidigt finns det många kreativa ekonomer där ute som kan trolla med siffror på de mest vidunderliga sätt.

Bloggen var som mest aktiv mellan 2012-2014, jag kommer inte att stänga ned den så den blir inaktiv eftersom att jag vill att man ska kunna komma åt gamla inlägg och läsa en del av materialet jag skrivit tidigare är också riktigt bra. Samtidigt måste jag nu varna för att jag tror att eventuella uppdateringar här på bloggen kan bli allt mer sporadiska.

Jag skulle hoppas att jag en dag når mina 1000 inlägg, men just nu känns de där sista tvåhundra inläggen väldigt långt borta. Men om det är något särskilt ni skulle vilja läsa om här på bloggen kan ni skriva om det i kommentatorsfältet så ska jag se om jag får några särskilda förfrågningar från er läsare!

2 kommentarer:

 1. Inspiration och mål

  Tack Rymdis jag har gillat det mesta. Reagerat spontant när jag tyckt något speciellt. Ibland känt det som lite konstigt att få andra reagerar i samtalet. Anpassning till förändringar är livet. Kommer att sakna vad du skriver men mål måste kunna ändras. Hade i din ålder mycket fokus på småbarn renovering av huset och jobbet men obetydligt på min ekonomi framåt. Såg dock mycket risker i hur världen var organiserad med kortsiktighet och girighet. Kämpade hårt mot kärnkraften under 70-80 talet efter att insett riskerna när jag läste teknisk fysik. Intresset för nya rön inom teknik lever kvar sedan jag slukade böcker som barn.

  Pengar girighet makt och ansvar

  Tror jag nämnt hur omstörtande det var att vid millennieskiftet plötsligt se aktierna stiga i värde med årslöner per dag ibland. När de sedan föll på våren 2000 förstod jag inte att det var en lång nedgång. Men nedgången var inte så omstörtande mentalt. Vi hade hunnit komma på att utveckling i Afrika var vad vi känd för att använda det mesta av pengarna till men inte hunnit komma till skott och de kunde gott växa lite till.

  Jobbet just nu är att vidmakthålla eller helst öka min ekonomiska nivå och nyttja det för investeringar jag tror på. Har inte nått sekelskiftets nivå men på väg. Ska bli Afrika med tiden.

  Tycker du har haft en bred input med olika ämnen och varit trevlig i samtalet. Du skulle om du vill kunna mer upprepa med utveckling av hur de ser det idag de bloggningar du själv ser som mest angelägna. Återbruk är aldrig fel. Själv vill jag läsa att du kommer framåt med att bli skuldfri.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv du har alltid haft mycket kommentarer och berättelser att återknyta till i det som stått på bloggen. Roligt mer respons och att andra har ett värde i det man skriver.

   Själv har jag främst intressen inom samhället och ekonomi, arbetsmarknad, etik/värdegrund mm. Så antagligen kommer jag fortsätta göra inlägg i debatten då och då. Jag tror bara själv att jag måste komma ifrån att känna det som ett tvång och istället skriva för att jag tycker det är roligt.

   Att blogga är ju en hobby för mig och inte mitt arbete så att säga!

   Var på en facklig utbildning igår så jag tror det kommer att komma ett par inlägg om arbetsmarknad inom kort.

   / Helene

   Radera