En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 6 juni 2013

Trevligt nationaldagsfirande på er!


Här vår klassiskt vackra "nationalsång" som dock aldrig officiellt antagits som en sådan. Men med traditionen  bakom sig att vara vår självklara sång för dagar som denna så...


Är detta bilden av Sverige?

Kommer nationaldagen bli det nya midsommar, klarar vi att ha två sådana här dagar att fira så nära inpå varandra? Eller kommer det bli så att om klimatet/vädret förskjuts något och om vi får tidigare vår och försommar att det blir naturligt att börja fira "lilla midsommar" tidigare, nu redan den 6:e juni istället för den 23:e juni? Eller kan båda dagarna överleva folkfest och firande?


Häggen här som jag fotade tidigare i veckan har redan blommat klart. En del andra år har den börjat blomma senare och nu står istället midsommarblomster i full blom. Njut av solen och värmen ni som har den!


Det har varit fantastiska dagar i Luleå med temperaturer vi sällan ser ens i Juli månad. Från mitten av maj och framåt. Det är sällan man har kunnat börja bada så tidigt som i maj, här i bottenviken

Solen och värmen förra veckan gjorde att vi kunde vara hela kvällen på stranden, bada och grilla. Knappt en mygga i sikte ännu och nu hoppas vi bara att sommaren får fortsätta vara lika fantastisk. Kanske kommer vi redan att vara less på sommaren när Midsommar kommer? När vädret är som det varit, behöver ingen åka utomlands.

Hejja Sverige! :)

6 kommentarer:

 1. Hos mig, 3 mil mot väster från Luleå, står både syrenen och äppelträdet sida vid sida i full blom - samtidigt. Nu väntar jag bara på de pollenerande insekterna, som det har varit ont om i vår infinner sig snabbt, annars blir det ingen äppelpaj om några månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt. Njut av alla vackra blomster. När jag var liten hade vi syren, äppelträd och körsbärsträd. Fantastisk tid när allt blommar...

   Radera
 2. Alltid trevligt med fina bilder och inte blir vi trötta på sommaren och nog kommer insekterna också. Trevlig sommar allihop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte när det blir för varmt, det är så svårt att sova på nätterna då. :) Jag är rädd för myggen också så jag kan inte sova med fönstret öppet.

   Radera
 3. Har haft dottern här och monterat ihop några skåp och lådor ute bland myggen. Körsbär verkar det bli trots brist på både bi och humlor. Sirener, äppelträd och päron blommar fortfarande. Visst han vi äta gott och mycket importerade jordgubbar körsbär och några glas italienskt vin. Nu har dottern åkt hem och övriga här sover - bara jag är vaken lite till.

  Går att sätta myggnät i fönstren, men har inte hunnit än. Snart dags för det blir lite varmt uppe. Nere 24 nu och helst vill jag ha lägre åtminstone för att sova.

  En vacker hackspett flög fram till ett av fågelhusen och började försöka hacka upp ett större hål förut i kvällningen. Ett ilsket ljud från talgoxe inne mötte och sekund senare från ett träd fem meter bort. Hackspetten avbröt sitt moderniseringsarbete och talgoxarna fortsätter med tror jag kull två. Sådant är fördel med köksrenovering delvis utomhus.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det hördes lite sirener som vanligt men jag menade syrener. Kanske vinet sänker stavningsförmågan. Dottern och katterna drack bara vatten. Bilkörning förstår jag och katterna är inte 18 än. Senare blommar guldregnen och många andra blommor. Sommaren är här också och det går att njuta av naturen.

   God natt

   Nanotec

   Radera