En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 27 juni 2013

Om vår syn på framtiden...


En bild säger mer än tusen ord... 

2 kommentarer:

 1. Ser ut att vara många flygande föremål på bild ett. De stora tillverkarna av trafikflyg har rekordorder. Flygande bilar verkar inte nära men mindre flygande farkoster är klart på gång. Tycker mig också känna igen många av byggnaderna som realiserade.

  Bild två kan bli verklig i närtid, men mer troligt är mer hanterbara husprisras vilket inte brukar ge rykande ruiner. Klimatförändringarna kommer att ge svåröverskådliga samhällseffekter som rullar in utifrån. Lite vanligare översvämningar nya mygg och varmare klimat är den lokala närmaste effekten. Dyrare importmat men mer möjlig lokal produktion trolig. Oljetoppen har blivit mer uttänjd och därmed gett lite ytterligare tid för omställning när det gäller energi. Kriser lär komma men också möjligheter. Givetvis bör flest möjligt inse att svarta svanar kommer plötsligt.

  Bill Gates säger att de närmaste 10 åren kommer att ge mer förändringar i samhället än de närmast föregående 50 åren. Jag tror det är riktigt och att det är robotarnas tidsålder som nalkas.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Ja det är alltid svårt att uttala sig om framtiden, ingen av de här bilderna kommer ju att vara den framtid vi får uppleva (troligtvis).

  Tack för dina reflektioner. :)

  SvaraRadera