En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 15 april 2013

Terroristattack mot Boston marathon...

Minst två explosioner inträffade vid mållinjen klockan 14.45 lokal tid, nästan en timme efter att många av de 27 000 löparna passerat och loppet hade hunnit halvvägs. Explosionerna inträffade med tio sekunders mellanrum på varsin sida av gatan.

- Det var enormt kraftiga smällar, säger ett vittne till CNN.

- Åskådare och löparer fick panik och flydde från platsen och de tog skydd i byggnader i närheten. Det är fullständigt kaos.

De första rapporterna talar om tre döda och sex skadade. New York Post rapporterar att 12 har dött och över 20 skadats och hänvisar till en polis på plats. Bostons polis har bekräftat 2 döda och 23 skadade på sitt twitter-konto.

Vad som orsakat explosionerna är hittills inte känt.

De flesta löparna hade avslutat loppet när explosionerna inträffade.

http://www.eurosport.se/maraton/extra-flera-doda-av-explosioner-under-boston-marathon_sto3713840/story.shtml

Uppdatering: Ny terrorist attack, nu mot JFK Library. http://rt.com/usa/library-blast-police-boston-914/

Dock har inga skadats eller dödats vid biblioteket. Polisen i Boston har också bara bekräftat 2 dödsfall än så länge, av de som skadats i bomber vid marathonloppet. Över två dussin skadade har rapporterats därifrån.

4 kommentarer:

 1. "Reports of Marathon Runners that crossed finish line and continued to run to Mass General Hospital to give blood to victims"

  SvaraRadera
 2. Fler bilder hos "The big picture". http://www.boston.com/bigpicture/2013/04/terror_at_the_boston_marathon.html

  ...jag får tårar i ögonen när jag ser bilderna. Vem gör något så ofattbart?

  SvaraRadera
 3. Ja det är hemskt att det händer. I många andra länder dör fler i bomber i anslutning till moskeer eller kyrkor. Det är inte västländer utan långtbortistan eller i mörkaste Afrika, så uppmärksamheten blir betydligt mindre.

  Fast det är svårt att se varför just ett maraton angrips. Förmodligen för att det ger mer uppmärksamhet åt händelsen med bilder direkt på explosioner.Tycker det är oacceptabelt med alla dessa angrep mot civila. Hoppas de ansvariga grips snabbt. En man från Saudiarabien skadades och bevakas av väpnade vakter enligt CNN just nu.

  Sorgliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2309545/Boston-Marathon-bombs-Martin-Richard-8-named-boy-killed.html

  Kan ju vara högerextremister eftersom det inträffade just 15e april, på patriot day. Oklahoma bombings var också den 15e april tror jag. Överhuvudtaget är vi alltid chockade av att se oskyldiga människor drabbas. Våld som inte verkar ha någon mening eller något mål.

  SvaraRadera