En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 19 april 2013

Fredagsmys: Sci-fi film och Defiance...

En ny tvserie som kommer ifrån Syfy channel. http://www.defiance.com/en/Serien har beskrivits som en mix mellan Firefly (vilda västern), Terra Nova (jorden men inte riktigt), lite Farscape, lite Stargate Atlantis, Battlestar Galactica och flera andra.
http://www.imdb.com/title/tt2189221/


Med konstgjorda alien-språk av David J Peterson, som bland annat skapade Dothraki språket till tv-serien Game of thrones känns konceptet genomarbetat. http://dedalvs.conlang.org/

Det blir spännande om det här skall vara en ny sci-fi serie att se fram emot. Själv hoppas jag mycket på nya serier men det var länge sedan jag verkligen fastnade för en sci-fi serie. Star Trek, Babylon 5, Firefly, känns ju väldigt avlägsna. Det finns inte så många "moderna" sci-fi serier som jag faktiskt fastnat för. Terra Nova exempelvis kändes lite "larvig" och kom aldrig igång med någon vettig intrig. Jag har även hört rykten som säger att om inte Defiance slår stort så riskerar även kanalen Syfy att läggas ned.

Men om inte annat kommer det ju många filmer på bio som man kan hoppas på. Oblivion med Tom Cruise, Star Trek - Into the darkness, Iron man 3 är några sådana. Så något av det måste väl vara värt att se? Även om Iron Man 3 kanske blir den sista i serien då Robert Downey Jr börjar tycka att han är för gammal för att göra den typen av film. Något jag inte väntar på däremot är nästa Star Wars i sagan. Disney har redan meddelat att de kommer att släppa en Star Wars film varje år med start 2015. 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article16625470.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar