En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 18 april 2013

Doomsday preppers - Hur länge överlever du?

Hur länge skulle du överleva i en katastrof? Du kanske aldrig kan veta när nästa världskrig eller zombiekatastrof hägrar utanför dörren. Men tv-serien "Doomsday Preppers" har ett interaktivt test där du kan testa din överlevnadsförmåga genom att svara på frågor om "hur förberedd du är".

Länk till test:
http://channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/interactives/how-prepped-are-you1/
Enligt det här testet så överlever jag nog bara 2-4 månader i en katastrof så det ser ju mörkt ut. Testet går igenom ditt vatten och matförråd, om du har förnyelsebara förråd genom att ha tillgång till brunn, vattenrening, mark att odla på, egen köttproduktion. En egen bunker, vapen, överlevnadskunskap, förmåga att fly ur ditt område (om det är så att du inte kan stanna på din nuvarande plats) och så vidare.
http://channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/interactives/how-prepped-are-you1/

Hur länge överlever du? :)

3 kommentarer:

 1. Tele2 behagade klippa förbindelsen just som jag höll på att sända in. Blir istället för den långa kommentaren om vapen och bunkerfixering ett råd att inte göra som jag. Jag skriver direkt i kommentarsrutan istället för att kopiera in.
  Dock skulle jag enligt testen överleva 2-4 månader.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Beräknas bli pinsamt kortlivad, max en vecka. Men så har jag heller inte planerat för att behöva vara utan tillgång till mat och/eller vatten längre än så. Fast rådet jag fick om att bygga upp en vapenarsenal känns avlägset och förhoppningsvis onödigt. Större matförråd och någon form av vattenrening verkar mera rimligt att satsa på. /H

  SvaraRadera
 3. Hm, några månader. Men gillar att de skriver att vapen är ett utmärkt skydd mot hot. Undrar om det står i Svenska upplagan?

  SvaraRadera