En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 19 juni 2012

Globala problem, kräver att man skapar större globala problem...

Eftersom hela världen är på väg in i en global recession så har naturligtvis ledarna för G20 länderna även uppmärksammat detta. http://www.cnbc.com/id/47819002

Detta gör att man tillsammans nu diskuterar möjligheterna till ytterligare skuldnedskrivningar, stimulanspaket och stödåtgärder. Sammanfattningsvis kan man säga att med den synvinkeln så kollapsar definitivt det globala finanssystemet tillsammans. Solidariteten finns där än så länge eftersom ingen ännu yttrat orden att de i första hand tänker skydda sina egna medborgare. Så länge som man bara ökar på skulderna genom att skjuta till mer kapital så skapar man bara exponentiellt större globala problem och en större depression samt en längre tids återhämtning för att världens finansiella system skall återhämta sig ifrån alla fellokaliserade investeringar och förstörda kapital. http://www.bloomberg.com/news/2012-06-18/g-20-said-to-discuss-mix-of-global-stimulus-if-needed.html


Risken som jag ser det är när röken lägger sig och man kommer att vilja lägga skulden på någon för att det blivit som det blivit. Med konsekvenser så stora räcker det inte att peka på lilla Grekland som tuvan som välte hela lasset. Krig är en absolut möjlighet i följderna efter skuldkrisen, frågan är vart skulden kommer att läggas och ansvar utkrävas.

Med global recession som snart växer till en global depression urholkar man alltså även eventuellt kapital i mindre skuldsatta länder genom att kräva att de skjuter in sitt kapital i det svarta hål som motsvarar det svarta hålet i världsekonomin.

De påstår dock att USA exempelvis inte kommer skicka kapital till Europa så det måste innebära att ofördelningen av resurser alltså skall ske inom varje respektive område (världsdel?).
http://news.yahoo.com/us-wont-send-checks-europe-romney-154702519.html

Dock är ju problemet att även med en omfördelningsstrategi finns inte nog med pengar inom Europa för att lyfta upp krisländerna här, och detsamma är nog sant för USA. Båda är två sjunkande skepp och utan tillskott utifrån sjunker de. Rimligtvis borde de länder som är intresserade av att rädda sig själva redan ha börjat leta efter utgången.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera