En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 4 juni 2012

Bilprovning och lättja...

Det var dags för den årliga bilprovningen. Men någonstans kanske jag trodde bilen skulle ha fler fel än den faktiskt hade. Det visade sig att dock min "pärla" till gammelbil får fortsätta rulla på våra svenska vägar. Hade jag bara bytt alla glödlampor hade jag även sluppit efterkontroll på positionsljus (som jag tydligen inte bytt sedan förra årets bilprovning, hur gick det till?) och även en blinkerslampa som gått och ändrat färg till vit, samt bromsljusen.

Vad bilprovningen kollar gällande bilens insida, utsida, undersida, körning, bromsar, funktion, miljöpåverkan, kan du även läsa om här:
http://www.bilprovningen.se/bp/main.nsf/content.xsp/Bilprovningen/Privat/Kontrollbesiktning/Vad+vi+kontrollerar/C/72AB09F7E7BFB858C12578D200266638

http://www.bilprovningen.se/ och boka en tid för bilbesiktning kanske?

Bromsljusen kan jag hålla med om är ytterst viktiga för att bilar bakom skall kunna se att man bromsar. Så med nya lampor så kostar en obokad kontrollbesiktning ca. 200kr-290kr som jag nu alltså kastar bort till ingen nytta, bara för att jag inte bytte glödlamporna innan.

Onödiga kostnader kommer ibland av lättja, och att man inte håller efter som man borde. Tänkvärt kanske för någon annan som inte behöver göra samma misstag! Så kolla din bil innan du åker till bilprovningen, det kan spara några hundralappar i onödiga utgifter!

Kör Lugnt i Sommar. Någon väntar på Dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar