En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 1 oktober 2013

USA stänger ned...

Den amerikanska regeringen började idag sin första partiella nedstängning på 17 år, vilket berör så många som 800.000 statligt anställda, som får gå hemma utan lön tills vidare. Man stänger nationalparker och stoppar vissa tjänster efter kongressen misslyckades med att bryta dödläget vid midnatt som var deadline inatt.

Kongress-ledare har planerat några ytterligare förhandlingar om utgifter och lagstiftning, vilket berör frågan om hur man skall kunna höja den amerikanska skuldgränsen för att undvika en första default efter den 17:e oktober. Om amerikansk ekonomi går i konkurs så att säga och måste ställa in sina betalningar.


En partiell avstängning av den federala regeringen kostar USA minst $ 300 miljoner kronor per dag i förlorad ekonomisk produktion i början, enligt IHS Inc. (IHS) Det är en bråkdel av landets 15700000000000 $ ekonomi, men effekterna kommer sannolikt att växa över tid då avvaktande konsumenter och företag stannar på åskådarplats istället för att våga bedriva handel.

Läs gärna mer: http://www.bloomberg.com/news/2013-10-01/government-shutdown-begins-as-deadlocked-congress-flails.html

Det är dags att vara orolig, en default i amerikansk ekonomi har stora möjligheter att sänka hela världens ekonomi som även den varit i gungning vid tidigare tillfällen som USA haft problem att hantera sitt skuldberg och skuldtak.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. alternativ 4: usa tvingas till exekutiv auktion efter att ägarna av lånen tar kontroll över situationen -> United States of China

    SvaraRadera