En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 25 juli 2014

Zombier i Umeå?En äkta nyhet publicerad i Västerbottens Kuriren 7/7 - 2014. Notera att det eventuellt kan ha varit nyhetstorka i den höga sommarvärmen och att skribenten for iväg något vad gäller det här viruset som enbart drabbar fiskar.

"I går hittade en person ytterligare ett antal levande döda laxar som låg en bit uppströms från Strömpilsplatsen i Umeå. Ulf Carlsson, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen berättar att troligen rör det sig om samma virussjukdom som tidigare, Ulcerös dermal nekros (UDN).Ett virus som angriper hjärnan och som får laxarna att visa symptom liknande zombies. Viruset sprids via bett och kan även spridas till människor.
Det är inget vi kan göra något åt. Jämfört med tidigare år är det väldigt mycket större andel lax som vandrar upp och viss andel procent av dessa lider av detta och då syns det mer, säger Carlsson"


Notera att jag markerade stycket där skribenten for iväg, för det här viruset kan varken (i dagsläget) spridas till andra fiskar, djur eller människor. Men kanske kände författaren inte till det utan hade en dold agenda att i framtiden bli skribent åt någon av kvällstidningarna. Andra tidningar som senare återrapporterade nyheten höll sig mer till den neutrala sanningen: http://www.kuriren.nu/nyheter/ruttnande-lax-sprider-odor-i-umea-7742660.aspx
Men man vet ju aldrig, i framtiden...

Så Zombier på frammarsch alltså i Umeåområdet. Det är ju alltså bara en tidsfråga innan viruset muterar och en zombiehord tar över världen. I övriga nyheter går det nu att anmäla sig till årets Zombierun Sverige för er som känner att det är läge att öva på att fly från zombierna som kommer jaga er under den stundande apokalypsen. 5 km terränglöpning med lite hinderbana samtidigt som du försöker undvika zombierna är ju alltid en bra träning.
Loppet går av stapeln den 20:e september i Umeå. http://www.zombierun.se/anmalan
Jag har tidigare skrivit om vad Zombierun går ut på, http://rymdiz.blogspot.se/2014/06/zombierun-sverige.html
Hoppas vi ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar