En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 6 februari 2013

Sälj?

Personer med insyn, insiders, säljer aktier i en alarmerande hög takt för tillfället. Det skriver Marketwatch, som hänvisar till Vickers Weekly Insider Report, publicerad av Argus Research. 
http://www.di.se/artiklar/2013/2/6/siffran-som-skrammer-wall-street/

Under veckan som slutade i fredags var sälj/köp-ratiot för aktier listade på New York Stock Exchange 9.20 mot 1. Det innebär att insiders i dessa börsnoterade bolag, i genomsnitt, sålde mer än nio aktier i sina egna företag för varje aktie som de köpte.


Den senaste gången detta veckovisa ratio var sämre än nu var sent i juli 2011, precis innan debatten om skuldtaket eskalerade, USA förlorade sitt toppgraderade kreditbetyg och Dow Jones föll runt 2.000 punkter, skriver Marketwatch-skribenten.

Han påpekar att insiders har sålt kraftigt i flera veckor nu, samtidigt som marknaden har fortsatt uppåt och Dow Jones-indexet periodvis stigit över 14.000-nivån under de senaste handelssessionerna. Under det senaste decenniet har börsen vid åtminstone fyra tillfällen stigit en eller två månader efter att ratiot nått så högt (eller högre) som nu, enligt Mark Hulbert som studerat datan från Argus Research.

Generellt sett så har den breda marknaden (mätt som Wilshire 5000 total return index) minskat med 2,1 procent månaden efter att detta ratio nått en så hög nivå som nu.

3 kommentarer:

 1. Ingen fara, jag ringde nyss min mäklare, och han sa att det bara är placerare som hämtar hem lite vinster. Det är fullt normalt sa han med en trygg och förtroendeingivande röst. Skönt att veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur, jag började just känna mig lite orolig! :)

   Radera
 2. Haha, din vän, din kompis och förtroendeingivande klippa i det otäcka finansmörkret? Stor humor. :D

  SvaraRadera