En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 25 februari 2013

Fresh causal dining...

Var i Stockholm i helgen och tog en weekend för att träffa vänner och familj. Det var mycket trevligt att bara dra runt och ägna sig åt att ta det lugnt och passa på att fika och äta god mat ute på restauranger. Var på en kinesisk restaurang på hornsgatan där de inte pratade så mycket engelska. Bilderna i menyn var även lite missvisande så att två vid bordet tog det som de trodde var en kycklingmix med grönsaker men visade sig vara friterade kycklingbitar och rostade chilifrukter.

En skickade snabbt ut maten och fick ny, då hon inte kan äta friterat. Vilket fail! 

Var även på en restaurang jag inte varit på tidigare, "Vapiano" i gamla stan, som var mycket trevlig. De är de som har det här konceptet de kallar "fresh casual dining", men att maten lagas snabbt framför en då man beställer. Roligt att se maten tillagas, och det såg väldigt fräscht ut. De bytte wok mellan varje beställning, och de var duktiga på att laga 2 rätter samtidigt så det var inte så mycket kö till att få beställa sin mat. Främst inriktade på pasta och pizza med variationer. http://www.vapiano.de/frame.php?section=karte&lang=se&sub=pasta


De här har ju funnits flera år i Sverige, men finns nu även över hela världen. Vet bara inte varför jag missat dem tidigare.

Vi hann även fika på Stockholms äldsta konditori, och Stockholms äldsta café. Sundbergs respektive Café Fix: http://www.cafekartan.se/01529/Sundbergs_Konditori och http://www.cafekartan.se/015649/Cafe_Fix

Jag tyckte även vi skulle gå på muséer och uppleva lite kultur, men i slutändan blev jag nedröstad och vi gick bara lite promenader kring gamla stan och söder istället. Jag gillar inte så mycket folk som finns i storstaden (kanske för att man är ifrån landet) så det är ändå skönt att vara tillbaka hemma i Luleå igen.

Hann ju se sci-fi bokhandeln och tex. comicsheaven som säljer serietidningar, när man ändå var i gamla stan. http://www.comicsheaven.se/ Sen springer jag alltid på second hand, som myrorna, stadsmissionen eller liknande även om jag sällan köper något brukar jag kolla in om de har några mer ovanliga böcker som kanske gått ur tryck. Då kan loppisar och antikvariat vara enda chansen att få tag på dem.

I framtiden när vi kanske inte kommer kunna flyga på samma sätt som idag kommer det inte att gå lika fort att flyga till Stockholm, då tar det 12h att köra från Luleå till Stockholm, eller ungefär lika länge med tåget. Då kanske det blir dags att flytta söderut, om inte förr?

Vad brukar ni göra när ni är på "semester". Har ni några måsten på sådant som ni bara måste hinna med när ni är ute och far?

4 kommentarer:

 1. Jag och frun gillar inte heller mycket folk så det har inget att göra med vart ifrån man kommer ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trivs bäst under korkeken.. :)

   Radera
 2. Jag brukar köpa en tråkig pocketbok, sätta mig på ett fik och tjuvlyssna på andras samtal. Har jag papper och pennor med så tecknar jag av dem, i smyg. Har jag sällskap så brukar vi leka "gissa vad folk jobbar med"-leken :-) Som typisk medelålders medelklasskvinna har jag nog fikat och loppissonderat mig igenom hela Sverige snart.

  SvaraRadera
 3. Jag röker oftast ett grönt ogräs, umgås med vänner och familj samt äter mycket och god mat. Hunnit resa till världens alla hörn och köpa alla tänkbara prylar som inte gjorde mig det minsta mer nöjd med livet. Sann lycka kommer bara genom inre frid, se till att vara ärliga mot er själva så kommer ni säkert att finna den själva!

  SvaraRadera