En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 4 december 2012

Har vi snö i Sverige?

Inte hann Emporia vara uppe länge innan designproblemen visar sig. Tydligen tänkte ingen på att det kan snöa även i Skåne och det visar sig att det inte finns några snö-ras-skydd över ingångarna. Eftersom taket också är arkitektur-ritat och lutar och bubblar sig på olika sätt kan det säkert vara problem även på andra ställen än just över ingången.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/snoproblem-pa-emporia/


Nu skall man kontakta arkitekturfirman för att försöka lösa problemet. Bra att de som orsakade problemet får bli de som skall lösa det. Det finns ju ingen risk att de glömmer något annat som ger andra effekter?


Jag blir alltid lika förvånad när man inte har tänkt på sådant här vid nybyggnation. Design i all ära, men den måste ju kombineras med även funktion som även måste vara det som kommer först. I framtiden när vi förväntar oss mer nederbörd, kraftigare stormar, extremare väder vill vi ju att byggföretag tar hänsyn till väderfaktorer vid planering av sina byggnationer. Det blir en del av samhällets hela motståndskraft om vi klarar vädrets i allafall mer normala makter. 

På måndagen trodde tex. SMHI att det skulle komma 10-20cm snö i Skåne men det skedde dock inte. http://www.sydsvenskan.se/Pages/ArticlePage.aspx?id=684463&epslanguage=sv

Tydligen har vi alltså fortfarande snö i Sverige. Även i Skåne.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera