En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 17 december 2012

Det lackar mot jul...

Så är vi inne på sista veckan av förberedelser inför julen. Med hårt snöfall hela helgen som vräkt ned över Luleå (och Norrbotten) får vi idag andas ut lite och hinna skotta ifatt, då vägar, bilar och bostadsområden täckts med vit tung kramsnö. Med all snö har andra julförberedelser fått vänta på sig då man inte får något gjort när snön skapar svår framkomlighet, och efter att ha skottat, sopat, skrapat bilen och nästan kört fast på sin egna uppfart så får man mindre lust att ägna sig åt julpyssel.


Risken vid dålig snöröjning är såklart även att utryckningsfordon inte säkert kan ta sig fram överallt i staden. Men nu när ordningen börjar bli återställd är risken återigen minimerad.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=7352546

En annan risk är såklart rasrisk från överhäng. Se upp, helt enkelt. Bild ifrån Lingonstigen i Luleå.


De stora snömängderna som kommit de senaste dagarna har gett snöröjarna jobb i stort sett dygnet runt. Men trots det kan det förstås finnas några vägar som fortfarande är oplogade och det gäller att ta det ytterst försiktigt i trafiken. Dessutom finns risk för snöhalka. 

Så ta det lugnt i jultrafiken, stressa inte, någon väntar på dig i jul. Och var det nu några förberedelser inför julen som inte hunnits med, så var det kanske inte hela världen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar