En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 2 juli 2012

Turista i din egen stad...

I Gammelstad i Luleå finns kyrkbyn som också återfinns på UNESCO:s världsarvlista. Under sommaren bör man i mitt tycke inte bara åka bort på semester utan även passa på att uppleva sin egen stad och det som finns i närområdet. Ofta förbi ser man de fina omgivningar som ändå kan finnas nära hemmet där man kan njuta av att flanera en liten stund. Jag gillar utflyktsmål som inte kostar något men som ändå förgyller ens tillvaro.



Luleå har ju även en hel del stränder, men tyvärr har juni varit alldeles för kall och regnig och det är ännu inte varmt i vattnet. Men har man barnen med sig kan de tycka om att titta på djur och natur och besöka exempelvis Hägnan i Gammelstad nära kyrkbyn, eller att åka ut på Hertsö Miljögård http://hertson.se/miljogarden/.

Barn uppskattar även enkla utflyktsmål såsom lekparker på andra sidan stan där man kanske sällan eller aldrig varit och lekt förut. Gültzaudden har en fin lekpark och strand. Stadsparken i Luleå har även den en liten lekpark som brukar uppskattas om man stannar till en stund och leker när man ändå tänker gå en vända på stan.


Blir det många regniga dagar kanske man vill vara inomhus på Leos lekland eller Teknikens hus vid universitetet eller kanske att bara åka till badhuset. Äventyrbad finns i Boden och Piteå. Så om man kan tänka sig att köra utanför Luleå kan man besöka Pite Havsbad som har gott om aktiviteter för barn och ungdomar.

För de äventyrliga barnen finns Western Farm i Boden som kan även den uppskattas av både stora och små.

Blir det varmt så att det känns som badväder så kan man åka ut till Skärgården med turbåtarna som jag skrivit om tidigare: http://rymdiz.blogspot.se/2012/04/lulea-skargard-varldens-enda.html.

Har du själv planer för sommaren? För även om man även bör ha tid till att ligga i hängmattan så känns det för mig viktigt att ta vara på den lediga tiden och försöka fylla den med roliga aktiviteter och upplevelser med sådant man kanske inte hinner till vardags. Så att det även känns att man har gjort något under tiden man varit ledig. Det behöver dock inte vara så tillkrånglat. Vardagslyx är de rika upplevelser som inte behöver kosta något. http://rymdiz.blogspot.se/2012/06/vardagslyx-ar-en-minibaguette-med-ost.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar