En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 24 juli 2012

IMF har medvetet dolt olika tecken på att Europa var på väg in i en skuldkris...

Internationella valutafonden har medvetet undertryckt bevis på att Europa var på väg in i en skuldkris, enligt ett avskedsbrev från Peter Doyle, ekonom i IMF: s europeiska avdelning. 

IMF, som har spelat en central roll i räddningsaktioner i Grekland, Portugal och Irland, har nyligen bett länder såsom Storbritannien och Kina om ytterligare 500 miljarder dollar (£ 320bn) till att använda till räddningspaket i Europa, när skuldkrisen eskalerar.

Mr Doyle,sade att underlåtenhet att ge en varning har lett till "lidande" i Grekland m.fl länder och gjorde att inga åtgärder vidtogs för att förhindra skuldkrisen.


Källa: http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9416608/Debt-crisis-IMF-suppressed-signs-that-Europe-was-facing-debt-crisis.html

Det är som sagt inte förvånande att IMF kände till detta, och vi får helt enkelt räkna med att organisationer, stater samt även vår egen regering, riksdag eller andra även svenska myndigheter kan komma att ljuga för oss igenom hela den här processen.

Orsaken är så klart att man har en förhoppning om att genom att dölja vad som egentligen händer, så skall förtroendet kvarstå på marknaden och man har en större sannolikhet om att kunna rädda systemet. Frågan är såklart om det ens är möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar