En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 13 mars 2013

Game of thrones, 1995 style...

Ibland glömmer man hur saker såg ut tidigare, vi har ett väldigt kort minne för sådana saker och estetik och vad vi tycker är vackert förändras över tid. Klippning, och hur man framställde tv-program är en annan sådan sak som förändrat sig över tid. Här är en jättefin återblick på hur t.ex. omåttligt populära "Game of thrones" hade sett ut om tv-serien producerats under 90-talet.

Håll till godo!


Vi har som sagt ett väldigt kort minne för hur det var förr i världen. Därför behöver vi bibliotek och olika sätt att spara våra minnen, foton, texter om hur det var tidigare och om hur man upplevde saker då. Vi kan aldrig stiga ned i samma flod två gånger och vi har alla vår egen upplevelse av allt som händer.

Vi normaliseras ju även till att tycka att allt är normalt som vi har det idag, även om det inte alltid varit likadant som nu. Ta bara hur kostnaderna för nöjesindustrin skenat, och hur filmer och produktioner som exempelvis "Sagan om ringen" kostade lika mycket som det en gång kostade att skicka någon till månen.

Undra om vi i framtiden kommer att klara av att sänka våra förväntningar och standard på hur mycket något egentligen får kosta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar