En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

söndag 7 december 2014

Kommunerna fortsätter att låna pengar som aldrig förr...

Ingen debatterar kommunernas 500 miljarder i lån och  Sveriges kommuners växande skuldberg på 500 miljarder och årsräntor på 10-12 miljarder till långivarna.

Den offentliga sektorn över hela Sverige har stora investeringsbehov för att möta krav och göra nödvändiga upprustningar. Kapitalinjektioner behövs till äldreomsorgen, skolan, sjukvården, bostäder och inte minst infrastrukturen. Här i Luleå investerar kommunen miljarder i vatten och avlopp. http://www.kuriren.nu/nknyheter/lulea-dras-med-vaxtvark-7993517.aspx

De senaste åren har Luleå Kommun satsat en halv miljard kronor på nytt VA. De närmaste tre åren satsas lika mycket. Kommunens totala investeringar de närmaste tre åren uppgår till 2,7 miljarder. Pengarna lånas. När det gäller driftanslagen till de olika verksamheterna får alla ett påslag med 1,5 procent. Undantag görs för de stora förvaltningarna som ansvarar för skolan och det sociala inklusive äldreomsorgen. De verksamheterna samt kollektivtrafiken prioriteras och får även extra anslag på 24 miljoner 2015.


Lånar man pengar till drift av verksamheter är det inte konstigt att kommuninvånarna känner sig positivt inställda till att de tror att politiken sköter kommunen på ett ansvarsfullt sätt och att de känner sig "rika". Bakslaget kommer väl snarare senare när pengar ska återbetalas.

Luleå är till exempel på 13e plats bland de rikaste kommunerna och vi ligger tvåa i undersökningen om nöjda medborgare, jag hoppas bara på att siffrorna här inte är skruvade så att kommuninvånarna är nöjda bara för att man ser alla investeringar och inte förstår att det är pengar som lånas. Att man kanske inte skulle ha gjort alla satsningar samtidigt. Man kunde ju tänka att med alla investeringar kunde man samtidigt höja kommunskatten. Men skatten förblir oförändrad.

Budget, Luleå Kommun, Investeringar i miljoner kronor:

2015  651

2016  1 000

2017  1 059

Driften kostar mellan 4,0 2015 till 4,3 miljarder kronor 2017. Av de pengarna går 40 procent till skola och förskola medan 37 procent går till socialförvaltningen.

Behoven är så omfattande att det inte går att lösa allt med höjda skatter. Men här har man inte ens försökt att börja höjningen av skatten för att ta höjd för de här ökade kostnaderna. Detta skulle väl göra kommunpolitikerna opopulära så man vill hellre sitta kvar vid makten än ta diskussionen och riskera att inte få sitta kvar nästa mandatperiod. Expansiva kommuner och landsting kommer därför att skuldsätta sig ännu högre via det gemensamt ägda bolaget Kommuninvest, affärsbanker och utländska långivare.

I fjol köpte våra kommuner in välfärdstjänster för drygt 100 miljarder, varav de privata bolagens vinstutdelningar kan uppskattas till 1–2 miljarder. Kommunerna betalade alltså samtidigt ut 5–10 gånger mer till sina långivare i form av ränta (vinst) på lånen avsedda för välfärden.

Kommunsektorn kan i nuläget kanske hantera 500 miljarder i skulder, men politiker och tjänstemän borde diskutera konsekvenserna av förbud eller starka begränsningar av ränteavdragen. Förändrade juridiska regler för privata aktiebolag kan inte införas utan att offentlig verksamhet samtidigt påverkas. Kommunkoncernerna är inte bara skapade för att driva verksamheter effektivare, utan också för att kunna finansiera sig, skatteplanera och kvitta bort vinster mot räntekostnader. Bland annat sker detta för att slippa skicka skatten på kommunala bolagsvinster till staten. Systemet har gjort att även kommunerna nu är så insyltade i samma växande skuldproblematik som de svenska hushållen med sin bostadsbubbla. Även här behöver man alltså strama upp synen på lånande. För någon gång ska även dessa lån återbetalas och då är festen slut. Snart.

• Åren 2009–2012 ökade kommunsektorns (i Sverige) totala skulder från 360 till 470 miljarder kronor. Upplånat kapital avsett för kärnverksamheten och de kommunala bolagen (energi, allmännyttan med mera).

• Med nuvarande ökningstakt kommer kommunernas skulder att stiga till nästan 530 miljarder 2015.

Vid 2–3 procents ränta kostar kommunernas upplåning runt 10–12 miljarder per år. Det betyder att skattepengar ”försvinner” till svenska och utländska långivare. Detta växande skuldberg,  närmar sig 14 procent av BNP? Vad skulle hända om dagens låga räntor ökar kraftigt?

89 kommentarer:

  1. Huvudet på spiken. Det här skuldberget i alla dess olika skepnader kommer naturligtvis att sänka oss så småningom. Det som faktiskt känns frustrerande är att vi som kämpat oss till skuldfrihet inte bara löpande skattesubventionerar skuldslavarnas överkonsumtion. Det är också vi som kommer få ta smällen för vi "har ju råd", till skillnad då från de stackars överbelånade som i det läget drabbas hårt och skoningslöst. Inte svårt se tidningarnas snyftreportage framför sig.

    Amorteringskrav på max 40 år för bostäder, avvecklade ränteavdrag och inga räddningspengar till eventuella banker i knipa. Den som lovar det kommer ha stor chans få min röst i ett kommande val. Tredubbla dessutom barnbidraget och gör det inkomstskattepliktigt så drabbar det inte barn lika hårt som ansvarslösa föräldrar.

    Kommunernas bolagstrixande är något som generellt behöver stramas upp rejält. Många tveksamheter som göms där, inte bara lån och skattekaruseller, utan det tar även bort insynen från offentlighetsprincipen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör det svårare att överblicka, onekligen! Vi får se hur kommunerna tänkt lösa det framöver, antar att de inte kan fortsätta lånefesten hur långt som helst.

      Radera
    2. Hej allihopa,
      Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som letar efter lån till honom, han gav mig lycka till min och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden när jag är en ensamstående far med 2 barn träffade jag denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på € 300.000,00, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta honom berätta för honom att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr, Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


      LÅN Ansökningsinformation FORM
      Förnamn......
      Mellannamn.....
      2) Kön: .........
      3) Lånebelopp som behövs: .........
      4) Lånetid: .........
      5) Land: .........
      6) Hemadress: .........
      7) Mobilnummer: .........
      8) E-postadress ..........
      9) Månadsinkomst: .....................
      10) Yrke: ...........................
      11) Vilken webbplats gjorde du här om .....................
      Tack och hälsningar.
      E-post arabloanfirmserves@gmail.com

      Radera
    3. Hej maila oss nu om du behöver ett brådskande lån [remy.credit111@gmail.com]

      behöver du lite kredit eller någon finansiering? Inte tillbaka betalas av banken? Har du ett betald konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg ränta på 1%. du tar emot ditt lån inom de närmaste 12 timmarna För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

      fullständiga namn:.........
      Land:..........
      lånebelopp:.............
      Lånlängd: ..........
      Telefonnummer:.............
      Ockupation:...........
      Månadsinkomst:....
      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      EMAIL: REMY.CREDIT111@gmail.com

      Radera
  2. Det är populärt i vissa kommuner att satsa stort på skolan. För att finansiera detta skapas ett helägt fastighetsbolag som hyr ut skollokalerna allt dyrare. Fastighetsbolaget ger bra vinst och ledningen får bonus. Av ägarskäl sitter sedan i styrelsen personer som också åtminstone får åka på förvaltningskonferenser långt söderut och mellan drinkarna tala en del om snöskottning samt studera en och annan byggnad lokalt på kvällarna för att se om byggnadstekniken på krogen kan ge några ideer.

    Åtminstone en del kommuner borde inte driva skolor. Jag tror förstatligande skulle ge mer lärdom för pengarna.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra exempel. Kallas marknadshyror och tas ofta ut för byggnader som redan byggts för våra skattepengar, inklusive fiktiva kapitalkostnader och allt.....
      Kön av alternativa hyresgäster är sällan särskilt lång den heller.

      Radera
    2. Håller med om att detta att hyra av sig själv blir en väldigt märklig inställning till hur det hela ska lösas.

      Ett sätt kunde vara att ha högre krav på återinvestering av "vinster" i verksamheten så att det i princip ska vara icke-vinst-drivande kommunala bolag.

      Radera
  3. Ansöka om ett lån NU.
    Hej, Mitt namn är ILLUMINATI LÅN. Jag är en privat långivare som ger ut lån till privatpersoner och företag personer. Har du fått avslag av så många banker? Behöver du finansiering för att etablera din verksamhet, eller Behöver du akut finansiering för expansion av ditt företag? Eller behöver du ett personligt lån? Min lån varierar från personliga till företag lån. Min räntan är 3% och vår låneprocessen är mycket snabb också. Jag är mycket villig att göra alla dina ekonomiska problem ett minne blott. Om du är verkligen redo att bli löst dina ekonomiska problem, sök sedan längre och ansöka om ett lån idag. Om du är intresserad vänligen kontakta oss på denna e-postadress; illuminatiloanscompany@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Letar du efter ett företag lån, personliga lån, bostadslån, auto
    lån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, satsning
    kapitalet osv ... Eller har du vägrade ett lån från en bank eller någon finansiell
    institution för en eller flera reasons.You är på rätt plats för
    dina lån lösningar! Jag är en privat långivare, jag ger ut lån till
    företag och privatpersoner på en låg och prisvärd ränta på
    3% .Interest. Kontakta oss via e-post: berryloanscompany@gmail.com

    LÅNE ANSÖKNINGSBLANKETT.

    Ditt för- och efternamn:
    adress:
    land:
    State:
    Lånebelopp:
    kön:
    Lån Varaktighet:
    Telefonnummer:
    Fax:
    Månatlig Inkomst:
    Specifikt datum du behöver lånet:

    OBS: Detta behövs innan vi kan gå vidare med
    transaktionen av lånet okej.

    Hälsningar
    Herr Berry

    SvaraRadera
  5. Hej alla,

    Jag är en privat långivare, tillförlitlig, pålitlig långivare; Jag lånar till företag och privatpersoner med låg och överkomlig ränta på 2%. Om du har vägrats en bank eller finansinstitut till ytterligare en anledning till lånet. Letar du efter ett företagslån, personligt lån, hemlån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån och riskkapital? Du är rätt plats för dina lånlösningar Om du är intresserad av ett lånbjudande, kontakta oss via e-post (divineloanfirm622@gmail.com)
    Hälsningar,

    Gudomlig.

    SvaraRadera
  6. Är du affärsman eller kvinna? Har du något ekonomiskt ögonblick eller behöver du pengar för att starta ditt företag? Behöver du ett lån för att betala en skuld eller köpa ett hus eller en bil? Ett 3% lån erbjudande gäller om du behöver ett lån så att vi kan fortsätta med e-postadressen: elenanino0007@gmail.com

    SvaraRadera
  7. har du alla typer av ekonomiska problem? behöver du ett lån att betala av
    fordringar? är du i en ekonomisk kris? lita på oss att behandla alla typer av
    lån, maila oss direkt med vår email elvismorganfinance@gmail.com. se
    Nedan. Vi är registrerade och
    auktoriserat företag att utfärda ett lån på 2%, med en längd på minst 6
    månader och en maximal varaktighet på 30 år.
    Vi ger lån till ett minimum 2000 till högst 100 miljoner.
    erbjuda olika tjänster nedan *
    Personliga lån (Säkra och osäkrade)
    * Business Loans (Secure and Unsecured)
    * Renovering
    * Auto lån
    * Äktenskapslån
    * Lån hälsa, etc.
    Så .. om du är intresserad, vänligen kom tillbaka till oss via vår email
    elvismorganfinance@gmail.com
    eller skriv oss +12133283772
    och du får ett lån så snart som möjligt

    SvaraRadera
  8. Lån erbjudande för alla med 2% ränta


    Om du behöver ekonomisk hjälp, tveka inte att kontakta oss. Du kan få ett lån i intervallet mellan 50.000 kr och 10.000.000 kr på mycket gynnsamma villkor i all laglighet och tillförlitlighet. För mer information om finansieringsarrangemang, kontakta oss via e-post. E-mail: infoslaina@gmail.com

    SvaraRadera
  9. behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

    SvaraRadera
  10. Behöver du en lån om det gäller nu.

    Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

    OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

    SvaraRadera
  11. Behöver du ett äkta lån?
    Vill du betala dina räkningar?
    Behöver du personligt lån?
    Har du behov av någon form av lån?
    Behöver du företagslån?

    Vill du vara ekonomiskt stabil? email: Larryellisonfinance@gmail.com

    Fyll i ansökningsblanketten.
    1) Fullständigt namn:
    2) Land:
    3) Belopp som behövs:
    4) Lånets längd:
    5) Telefonnummer:

    E-post: Larryellisonfinance@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Behöver du en lån om det gäller nu.

    Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

    OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

    SvaraRadera
  13. Behöver du en lån om det gäller nu.

    Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

    OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

    SvaraRadera
  14. Jag är Alexander Alexis, en privat penninggivare och företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. Jag erbjuder också lån till privatpersoner, företag och enheter. av 3% per annullering Pris för årlig och 0,5% per annullering månadsbas, lånevillkor determinant. kontakta oss för mer information
    Du kan kontakta vår e-post: avantcreditfinancials@gmail.com

    whatsapp +1 409 600 9050

    Hälsningar.
    Alexander Alexis

    brådskande lån erbjudande

    SvaraRadera
  15. Behöver du en lån om det gäller nu.

    Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamt intresse priser (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; { luiscarlosfinance@outlook.com } snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. luiscarlosfinance@outlook.com

    OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: luiscarlosfinance@outlook.com

    SvaraRadera
  16. i need a business loan urgently in sweden 100000 kr, 50000 kr post comment



    Do You Need A Loan To Pay Off Your Bills Asap, If Yes Do Contact Us For More Information Via Email: robertyrfinance@gmail.com or WhatsApp us on: +1-(365)-300-3916



    We help both the old and young with our financial offer with structured and customized facilities to satisfy our costumers need. So if you are interested in our financial help, contact us for more information via email: robertyrfinance@gmail.com or WhatsApp us on: +1-(365)-300-3916


    loan

    SvaraRadera
  17. Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. ( creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade, kontakta detta email: Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993

    SvaraRadera
  18. Kära lån sökare

    Är du några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta lånebolag grundades av en mänsklig rättighetsorganisation över hela världen vars enda syfte var att hjälpa de fattiga och människor som upplever ekonomiska svårigheter. Om du vill ansöka om ett lån, vänligen återvänd till oss med detaljerna via e-post. E-post: {emilianotrustfunding@linuxmail.org} eller {emilianotrustfundings@gmail.com)

    Namn:
    Lånebelopp:
    Lånets längd:
    Telefon nummer:

    SvaraRadera
  19. Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR




    ____________________________________________________________________





    Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR

    SvaraRadera
  20. Är du en affärsman eller en kvinna? Har du någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du ett lån för att betala av skuld eller för att köpa ett hus eller en bil? 3% lånerbjudande gäller om du behöver ett lån så att vi kan gå vidare: clark123156@gmail.com , whatsapp: +18635356458

    * Investerare lån
    * Skuldkonsolidering
    * Andra inteckning
    * Affärslån
    * Personliga lån
    * Internationella lån

    Email: clark123156@gmail.com
    whatsapp: +18635356458


    SvaraRadera
  21. Behöver du en brådskande kontant ?? Att rensa dina räkningar och starta ett företag ?? Vi erbjuder kontanter i intervallet € 3000 till € 50.000.000,00. Våra villkor är hänsynsfull. Ansök idag, kontakta oss via e-post: lajerry681@gmail.com

    Tack

    SvaraRadera
  22. Do you need an urgent cash?? To clear your bills and start up a business?? We offer cash from the range €3000 to €50,000,000.00. Our Terms and Condition are considerate. Apply today,contact us via email: lajerry681@gmail.com

    Thank you

    SvaraRadera
  23. Behöver du ett personligt eller affärslån utan stress och snabbt godkännande? Om ja, vänligen kontakta oss. Nu erbjuder vi lån till 3% ränta. Vårt lån är säkert och säkert, för mer information och applikationer, vänligen kontakta oss via e-post: saara.kemi@gmail.com eller Whasapp +48732104354

    SvaraRadera
  24. Hej maila oss nu om du behöver ett brådskande lån [remy.credit111@gmail.com]

    behöver du lite kredit eller någon finansiering? Inte tillbaka betalas av banken? Har du ett betald konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg ränta på 1%. du tar emot ditt lån inom de närmaste 12 timmarna För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

    fullständiga namn:.........
    Land:..........
    lånebelopp:.............
    Lånlängd: ..........
    Telefonnummer:.............
    Ockupation:...........
    Månadsinkomst:....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    EMAIL: REMY.CREDIT111@gmail.com

    SvaraRadera
  25. Jag är Saara Kemi som en privat lånegivare. Jag ger ut olika typer av lån till intresserade över hela världen med 3% prisvärda räntor om du är intresserad vänligen kontakta mig via e-post: saara.kemi@gmail.com / Whatsapp: +48732104354

    SvaraRadera
  26. Behöver du ett säkert och osäkert lån? Investeringslån? Billån? Företagslån? Personliga lån? Internationella lån. Skicka e-post till oss om du är intresserad. E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Urgent lånerbjudande.

    Need any financial help? Personal Loans? Business loans? Mortgage Loans? Corporate loans? Agricultural and project financing? We give you loans at a 2% interest rate! Contact: (dakany.endre@gmail.com)

    Urgent loan offer.

    SvaraRadera
  27. Hej allihopa

    Jag heter Paula Linnea och kommer från Sverige. Jag vill berätta för alla sökande att det bara finns ett verkligt låneföretag som erbjuder lån och de hjälpte mig med mitt lån. Företagets namn är Pwan Finance Investments och lånegivaren, som hjälpte mig med mitt lån, hans namn är Pwan Finance, så om du behöver ett lån utan att bli lurad, gå till det här företaget nu och få ditt lån där, lån är säkra och snabba, här är deras e-post: pwanfinanceinvestments@gmail.com, Whatsapp: + 1-984-213-1994 Så jag önskar er alla De bästa lånesökarna är det verkliga företaget som erbjuder lån.

    E-post: pwanfinanceinvestments@gmail.com

    Jag hälsar er alla

    SvaraRadera
  28. Letar du efter ett brådskande lån? Vägrar din bank eller något finansföretag kredit? Behöver du ekonomisk hjälp? Behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller köpa ett hus, eller konsolidera skulden och bli skuldfri? Vill du driva ditt eget företag och behöver ekonomisk hjälp? Kontakta oss för ett snabbt och pålitligt lån med en låg ränta på 2%. Vi är villiga att hjälpa dig med affärs- eller personliga lån med en rimlig återbetalningsplan med god kredit. Vi erbjuder lån till rimliga priser. I så fall kan du kontakta James Kong Credit Institution för mer information via e-post: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Låneerbjudande

    SvaraRadera
  29. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

    Dagens komplimang till alla här ute, Jag heter Susan Cody, jag skulle utan förbehåll rekommendera att jag arbetar med "Frank Loan Services" för alla typer av lån utan förbehåll, jag var i en finanskris och behövde ett lån på €95,000, Jag försökte nästan alla banker och Några andra låneföretag och jag kunde inte få något godkännande, då bestämde jag mig för att prova en gång till att jag kontaktade "Frank Loans Services" för att få hjälp, jag kunde säga att han är den person jag kunde lita på för att hjälpa mig fattar det bästa beslutet för mig och min familj, lyckligtvis fick jag ett lån framgångsrikt, även med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, pålitliga och pålitliga.

    Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? Känner du dig själv i lite problem med obetalda räkningar och vet du inte vilken väg du ska gå eller vart du ska vända dig? Vad sägs om att hitta ett välrenommerat skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska den månatliga avbetalningen så att du har prisvärda återbetalningsalternativ samt utrymme att andas när det gäller slutet av månaden och räkningar måste få betalt? "Frank Loans Services" är svaret, de erbjuder lån till en mycket överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

    Deras tjänster inkluderar utbildningslån, fastighetslån, refinansieringslån, affärslån, jordbrukslån, hypotekslån, hårda lån, billån, personliga lån, studielån, hemlån osv. Vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via hans e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

    SvaraRadera
  30. Lån samma dag snabba lån för blockerade

                  ICredit Advisory Committee
    Byt ut alla dina befintliga skulder med bara ett lån på upp till 12 år. Refinansiera gamla och dyra lån bättre med mindre ränta och längre återbetalning. Förbättra din ekonomiska situation snabbt och enkelt och uppfylla dina önskemål med ännu fler fördelar.

                 Snabblånserbjudande mellan 5 000 och 50 000 000. Engångsinvesteringslån för anställda, pensionärer, arbetslösa utan certifiering. Det är enkelt, snabbt och säkert. Skriv för mer information.

    Officiell e-post: 1stms.creditunion@gmail.com
    Whatsapp: +1 (601) 808-0812

    Copyright2020 © Instant Loans ®

    SvaraRadera
  31. Behöver du brådskande personligt eller affärslån? Vi erbjuder nu lån till 3% gäller nu, herofinancein@gmail.com, whatsapp +917338386140

    SvaraRadera
  32. Hej damer och herrar, behöver ni ekonomisk hjälp? Jag heter Max Bent. Jag är långivare och även finansiell rådgivare.

    Behöver du ett brådskande lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du avvisats av banker och andra finansiella byråer? Behöver du en lånekonsolidering eller inteckning? Sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till det förflutna. Kontakta oss via e-post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Detta är Ocean Finance inteckningar. Vi erbjuder lån till dem som är intresserade av en rimlig ränta på 2%. Området sträcker sig från 5 000,00 euro till maximalt 100 000 000,00 euro.

    SvaraRadera
  33. För att omforma din ekonomi efter en svår ekonomisk erfarenhet, stabilisera ditt företag, starta din verksamhet, betala av dessa skulder eller dessa elkrediter, tillhandahålla leveranser i din butik och lån av medicinska skäl samt för eventuella investeringar eller inköp och mycket annat behov. Vi tillhandahåller lån till alla som vill verka inom någon av dessa sektorer som nämns ovan. En pålitlig och säker process med människor av god karaktär som utförs av individerna i banken i fråga. Således är räntan 3% med rabatter om möjligt för lån vars belopp är mellan 2000 euro och 1 000 000 euro.
    Kontakta oss om du känner för det. Vi är tillgängliga för att ge dig fördelen av tvivel. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.
    E-mail:fotakisgrigorios@gmail.com
    WhatsApp: +79789127554

    SvaraRadera
  34. behöver du ett lån? Skicka oss ett e-postmeddelande remy.credit111@gmail.com Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com Hej Hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi ger lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån Skicka ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757 Skicka oss ett e -postmeddelande remy.credit111@gmail.com Vi har ett lån till dig REMY.INC

    SvaraRadera
  35. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.....

    SvaraRadera
  36. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  37. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig













    BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig


    SvaraRadera
  38. Hej mina damer och herrar, behöver du ekonomisk hjälp? Jag är Max Bent. Jag är långivare och även finansiell rådgivare.

    Behöver du ett brådskande lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett eget lån för att förbättra ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella organ? Behöver du en lånekonsolidering eller inteckning? Sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till ett minne blott. Kontakta oss via e -post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Detta är Ocean Finance Mortgage. Vi erbjuder lån till dem som är intresserade av en rimlig ränta på 2%. Intervallet sträcker sig från 5 000,00 Euro till högst 100 000 000,00 Euro.

    SvaraRadera
  39. Vi erbjuder lån med 2 %, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privatlån, billån, hotelllån, studielån, privatlån Hemrefinansieringslån, För mer information E-post: richardcosmos5@gmail.com

    SvaraRadera
  40. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    SvaraRadera
  41. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  42. LÅNEBJUDANDE FRÅN NOVELTY FINANCE"
    Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

    Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra skäl.

    På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

    För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

    Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

    Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
    E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

    SvaraRadera
  43. LÅNEBJUDANDE FRÅN "NOVELTY FINANCE INC"

    Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

    Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl.

    På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

    För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

    Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

    Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
    E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

    SvaraRadera
  44. Behöver du ett akut lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller inteckning? Sök inte längre eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till ett minne blott. Kontakta oss via e-post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Det här är Ocean Finance Mortgages. Vi erbjuder lån till den som är intresserad till en rimlig ränta på 2%. Intervallet sträcker sig från 5 000,00 Euro till maximalt 100 000 000,00 Euro.

    SvaraRadera
  45. behöver du ett lån? om ja, kontakta oss omedelbart via e-post:
    {larrybright424@gmail.com}

    med informationen nedan:
    Namn:
    Land:
    Stativ:
    Mängd som krävs:
    Varaktighet:
    Sex:
    Telefonnummer
    kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com}

    SvaraRadera
  46. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro.

    SvaraRadera
  47. Hej, allihop,
    Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

    Namn:
    Belopp som behövs:
    Varaktighet:
    Land:
    Syftet med lånet:
    Månadsinkomst:
    Telefonnummer:
    Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
    Hälsningar till er alla.

    SvaraRadera
  48. behöver du ett lån? privatlån? Företagslån? Ett bolån? Jordbruks- och projektfinansiering? Vi erbjuder alla typer av lån till 2% ränta! Kontakta e-post: tinvestor53@gmail.com eller Whatsapp +1 (757) 576-8165

    SvaraRadera
  49. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera
  50. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com} vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånetiden. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen
    Nedan. { pedrosalvador346@gmail.com}

    SvaraRadera
  51. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro

    SvaraRadera
  52. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

    SvaraRadera
  53. HEJ Låneerbjudande varning för alla! Är du ekonomiskt nere och behöver akut kredit/ekonomisk hjälp? Eller är du i behov av ett lån för att starta upp/öka ditt företag eller köpa ditt drömhus. FÅ DITT Omedelbart GODKÄNNANDE FÖR LÅN 100 % GARANTERAT IDAG OAVSETT DITT KREDITPOÄNG. E-post: { larrybright424@gmail.com } , de är pålitliga, snabba i kommunikation och pålitliga

    SvaraRadera
  54. Du letar efter ett riktigt finansiellt låneföretag för att skaffa ett lån på 10 000 euro till 10 000 000 euro (för kommersiella eller företagslån, personliga lån, personliga lån, hypotekslån, billån, skuldkonsolideringslån, riskkapitallån, hälsolån etc. ))Eller nekas han ett lån från en bank eller finansinstitut av någon anledning?Ansök nu och få ett riktigt finansiellt lån. Bearbetad och godkänd på 3 dagar. PACIFIC FINANSIELLT LÅNEFÖRETAG
    Vi är en internationell långivare som tillhandahåller verklig finansiell information till privatpersoner och företag till en låg ränta på 2 % med ett giltigt identitetskort eller internationellt pass för ditt land för verifiering. Återbetalningar av lån börjar 1 (ett) år efter att lånet mottagits och återbetalningstiden är 3 till 35 år.

    För ett omedelbart svar och behandla din ansökan om gränsen inom 2 arbetsdagar
    Kontakta oss direkt via detta mail: pacificfinancialloanfirm@gmail.com

    Kontakta oss med följande information:

    Fullständiga namn: ____________________________
    Den summa pengar som behövs för ett lån: ________________
    Kredittid: ____________________
    Syftet med lånet: __________________
    Födelsedag: __________________________
    Kön: __________________________________________
    Civilstånd: __________________________
    Kontakt Adress: _______________________
    Stad/postnummer: __________________________
    Land: _______________________________
    Ockupation: ____________________________
    Mobiltelefon: __________________________

    Skicka din begäran om ett omedelbart svar till: pacificfinancialloanfirm@gmail.com
    tacka

    Verkställande direktör: Pen Fed Victoria Johnson

    SvaraRadera
  55. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { larrybright424@gmail.com } låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

    SvaraRadera
  56. Behöver du ett akutlån? Vi erbjuder 2% lån, skuldkonsolideringslån, företagslån, personliga lån, billån, hotelllån, studielån, personliga lån Hemrefinansieringslån, för mer information E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  57. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

    SvaraRadera
  58. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: dakany.endre@gmail.com

    SvaraRadera
  59. Jag stötte på det här låneföretaget på Facebook och kontaktade mejlet plötsligt såg jag att jag hade blivit godkänd för ett lån på 20 000 € så jag trodde aldrig att allt detta skulle fungera förrän jag krediterades med beloppet 20 000 €. Jag kommer att råda alla som behöver lån att kontakta kontakta detta låneföretag med ansökan om lån detta är företagets mailadress >>>>> infomichealfinanceltd@gmail.com eller whatsapp +14699724809.

    SvaraRadera
  60. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera
  61. Hälsningar till dig,

    Behöver du någon form av ekonomiskt stöd? personliga/företagslån? Vi lånar ut till 2%. Betygsätta! Kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  62. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (richardcosmos5@gmail.com)

    låneerbjudande

    SvaraRadera
  63. Är du trött på att leta efter lån och bolån, eller har du ständigt blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner eller ett mikrofinansieringssystem. Med detta vill vi informera dig med 100% garanti om att vi erbjuder lån av valfritt belopp till en ränta på 2% per månad. Vi tillhandahåller LÅN för affärsutveckling. konkurrensfördel/verksamhetsexpansion. Se till att vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska. och deltagande finansiär för fastigheter och all form av företagsfinansiering, vi tillhandahåller långfristiga lån på max två till femtio år och alla räntor samt beräknar och möjliggör årlig betalning E-post: loancreditinstitutions00@gmail.com .

    Vi erbjuder följande typer av lån och mycket mer;

    * Personliga lån (lån utan säkerhet)
    * Företagslån (lån utan säkerhet)
    * Konsolideringslån
    * Kombinationslån
    * Renovering

    För att kontakta för lånesökning vänligen svara med ditt e-post-ID så att jag kan skicka mer för ditt godkännande
    Tack, kontakta oss via e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
    ring eller WhatsApp: +393512114999

    SvaraRadera
  64. Behöver du ekonomisk hjälp? Personliga lån? företagslån? inteckningslån? företagslån? Jordbruk och projektfinansiering? Vi ger ett lån med en ränta på 2%! Kontakt: dakany.endre@gmail.com

    SvaraRadera
  65. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss eftersom vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3% för lång och kort lånetid, med 100% garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: joshuabenloancompany@aol.com

    SvaraRadera
  66. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  67. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    Behöver du lån? Maila i så fall: dakany.endre@gmail.com

    SvaraRadera
  68. Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag? Behöver du ett lån för att köpa ett hus eller en bil? Eller behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att ta hand om dig själv? Om ja, maila oss idag på (dakany.endre@gmail.com) och få ditt lån..

    SvaraRadera
  69. Vi erbjuder 2 % lån, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  70. Behöver du ett akut lån? Vi ger privatlån? Företagslån? inteckning? Lantbrukslån? Utbildningslån? Lån för skuldkonsolidering? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  71. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    SvaraRadera
  72. hej allihopa, jag vill ägna en minut åt att berätta om ett ärligt låneföretag som gav mig ett kommersiellt lån med begripliga villkor till låg ränta. de erbjuder alla typer av lån.
    Kontakt e-post: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785






    hej allihopa, jag vill ägna en minut åt att berätta om ett ärligt låneföretag som gav mig ett kommersiellt lån med begripliga villkor till låg ränta. de erbjuder alla typer av lån.
    Kontakt e-post: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera
  73. behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Lantbruk och projektfinansiering, SNABBA LÅN. Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    SvaraRadera
  74. God dag,
    Behöver du en finansiering för att starta ditt företag eller expansionsförslag? finansiering för att betala dina räkningar eller köpa ett hus? Vi erbjuder alla typer av assistans här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    SvaraRadera
  75. God dag,

    Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag? ett lån för att betala dina räkningar? Vi erbjuder alla typer av lån här med 2% ränta. kontakta e-post:(richardcosmos5@gmail.com)

    Låneerbjudande.

    SvaraRadera
  76. Kära lånesökande.

    Har du ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades som en människorättsorganisation över hela världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och ekonomiskt nödställda människorna. Om du vill ansöka om ett lån, vänligen kontakta dem med hjälp av uppgifterna nedan: e-post: elenanino0007@gmail.com

    Namn:
    Obligatoriskt lånebelopp:
    Lånetid:
    Mobilnummer:

    Tack och Gud välsigne
    Ingrid

    SvaraRadera
  77. behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Jordbruks- och projektfinansiering, SNABBA LÅN Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (richardcosmos5@gmail.com)


    Brådskande låneerbjudande.

    SvaraRadera
  78. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

    Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

    SvaraRadera
  79. Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

    Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

    NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina förändrade behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

    Vad du får:
     Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
     Konkurrenskraftiga räntor
     Flexibla återbetalningsvillkor
     Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
     Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
     Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

    Hur man ansöker:
    Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
    Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån med Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, bör SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

    Villkor gäller.

    SvaraRadera
  80. Vill du ta ett lån och vet inte var du kan få ett riktigt lån?
    Vill du starta ett företag men inte har kapital?
    Behöver du ansöka om ett lån av någon anledning?
    Behöver du ett jullån?

    Hoppet har äntligen kommit eftersom Elena Nino ger snabba och pålitliga lån, deras service är 100% äkta och garanterar att du får lånet när du ansöker. Vänligen maila och godkänn idag på elenanino0007@gmail.com

    Tack och Gud välsigne dig
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera
  81. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss då vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3 % för lång och kort lånetid, med 100 % garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: Josbuajonesloans@financier.com

    SvaraRadera
  82. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ett lån?
    Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Om du är i behov av ett tillförlitligt och pålitligt företag för att få ett lån för att finansiera ditt projekt, företag, ett lån för att köpa ett hus eller en bil etc, leta inte längre bort än Sunshine Financial Group Inc. Vi erbjuder alla typer av lånetjänster , både säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån och många fler för en subventionerad ränta på 3 % per år. För mer info, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick

    Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem för individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, många människor har så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | sunshinefinancialgroupinc@gmail.com | eller skicka ett meddelande till oss på WhatsApp: +447360502110 | & Få svar omedelbart

    SvaraRadera
  83. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande



    Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post;(dakany.endre@gmail.com)

    Erbjud brådskande lån.

    SvaraRadera
  84. HEJ, Vet du att det finns ett sätt att tjäna pengar utan stresskontakt (THOMAS FREDDIE) för ett tomt [ATM-KORT] idag och vara bland de lyckliga som drar nytta av dessa kort. Detta PROGRAMMERADE tomma ATM-kort kan hacka sig in i vilken ATM-maskin som helst i världen. Jag fick mitt masterkort från en bra hackare på internet, med detta ATM-kort kan jag samla in $50 000.00 dollar varje dag via kontakter: thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Jag var väldigt fattig men det här kortet har gjort mig rik och lycklig, om du vill få denna möjlighet att bli rik och etablera ditt företag så ansök om detta Master-kort, jag är så glad över detta eftersom jag fick mitt förra veckan och jag har använde det för att få $277 000,00 dollar från THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackare delar ut kortet bara för att hjälpa de fattiga och behövande och de ERBJUDER ÄVEN FINANSIELLT HJÄLP. få din från THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS idag. Vänligen kontakta dem via e-post thomasunlimitedhackers@gmail.com

    SvaraRadera