En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 17 december 2014

Tips: Serial (podcasts)...

Så jag har hittat ett nytt gratisnöje. Podcasts. Finns det något roligare? 

Just nu lyssnar jag igenom olika avsnitt SVT dokumentär som har mängder av intressanta dokumentärer om händelser som gjort sitt avtryck i Sverige. Jag lyssnar mest via Podcast appen till Ipad men finns även varianter på nätet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=909

Perfekt när man ligger i sängen och ska sova så kan man passa på att lyssna lite på radio. Enda nackdelen är när programmet är så intressant att man istället för att sova stannar uppe sent för att lyssna på ett avsnitt till.

Fastnade även för en serie som heter "Serial". Den går även att lyssna på via webben här:
http://serialpodcast.org/season-one/1/the-alibi


Serial beskriver vad som händeden 13:e januari, 1999, i USA. En vanlig dag i vanliga ungdomars liv. Men också den dag som en flicka blev mördad. Den som dömdes för mordet sitter i fängelse nu och har avtjänat 15 år i fängelse. Men var det verkligen han som mördade henne? Eller hur gick det hela till? Serien går igenom det material som finns, vittnesmål och försöker återskapa händelseförloppet. Det är intressant och ger en inblick i USA:s rättssystem. På sidan finns även material, kartor, bilder om händelseförloppet för den som vill försöka få ytterligare förståelse för de bevis som fanns i målet.

En lite mer humoristisk sammanfattning skulle säga så här:


Men de försöker kartlägga bland annat vittnesmål från ett vittne som motsäger sig själv:
http://serialpodcast.org/maps/timelines-january-13-1999

...och det är därför lite av en deckargåta att följa och fundera över. Sista avsnittet kommer på torsdag men lyssna på dem i ordning från början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar