En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 20 juni 2014

Trevlig midsommar!På Sveriges "egentliga" nationaldag kan man njuta av vintervädret som vi hade i december och samtidigt längta tillbaka till den tid som flytt. Hur man än tillbringar sin midsommar så gör man det så klart bäst i goda vänners lag!

Som svar på övrig samhällsutveckling har jag skrivit om vår "nationalsång". Den är ju inte antagen som en sådan men brukar enligt tradition hävdas vara vår nationalsång. Den kan säkert också passa en dag som denna...

Du gamla ddr stat i fjällhöga nord
Du tysta, du glädjerika sköna!
Ditt sovande folk, vänaste uppå jord
/: tar aldrig striden, är istället neutrala. :/

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då allting var förstatligat i norden.
Jag vet att du är och du bliver vad du var.
/: Ja jag vill leva och dö i en ddr stat :/


Men i övrigt njut av friheten så länge det varar, tills ryssen kommer!

2 kommentarer:

 1. Här ska ryssarna bara få komma som turister och annat fredligt. De står för en hel del av vår tjänsteexport. Är inte krigsplacerad längre men kommer de i fientligt syfte ska de mötas ovänligt. För säkerhets skull får nästa regering se till att börja återskapa ett riktigt försvar. Min prioritetsordning är psykologiskt försvar, civilförsvar allmän värnplikt som också gäller kvinnor.

  Äh tid som flytt - lev nu. Fast se framåt. Trevlig midsommar och glöm inte högtidsölen. Fast den är ju historisk.

  De äldsta bevarade skrifterna som nämner midsommarfirandet i Norden är de isländska kungasagorna från 1200-talet. Där skrivs det om Olav Tryggvason: "Han avskaffade offerölen och satte i stället med folkets instämmande högtidsöl vid jul, påsk, midsommar och Mikaeli."

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Vi firade högtidsdagen midsommar med att åka till vänner och vara ett tag på eftermiddagen. Det är tivoli i stan men i slutändan ville min son inte åka dit utan spara pengarna till att köpa något han längtat efter. Lustigt att han själv kom på att göra så när jag gav honom pengarna till tivolit. Han är bara 7 år så det känns tidigt att börja tänka på det här att spara till saker. I övrigt ska vi på bröllop imorgon och det känns som ett härligt sätt att fira vår midsommarhelg! :)

  SvaraRadera