En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 13 januari 2014

Välj etisk kost till ditt barn...


Genom att fylla i en sådan här blankett om kost för ditt barn kan du specificera etiska skäl och barnet kan ges möjlighet till specialkost med svenskproducerad mat som du vet vad den innehåller. Man fyller i detta varje kalenderår och det kan därför vara dags att du förnyar, eller ansöker om detta för första gången för ditt barn.

Om man inte specificerar detta kan barnet ges mat producerad under sämre livsförhållanden för djuren. Djurhållningen i resten av Europa är ju mycket sämre än i Sverige. Sedan känns det ju tryggt att veta vad barnet får i sig.

6 kommentarer:

 1. Utmärkt och roligt. Lovar att tipsa mitt barnbarns föräldrar. Lever inte helt enligt detta men köper hellre det kött som producerats i Sverige. Fisk från Östersjön som vi inte får ge till höns eller exportera till EU men själva äta är helt otänkbart.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bara att sprida ordet! :)

   Radera
 2. Tack för det tipset!

  SvaraRadera
 3. Strålande tips. Tack. Fast det känns så enkelt och självklart att man känner sig lite dum att inte ha tänkt på det själv. Alltid bra med en påminnelse att man är dödlig och bara normalbegåvad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket här i världen som man måste hålla reda på. :)

   Radera