En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

torsdag 3 januari 2013

Namninsamling mot tvångsvaccination...

Ibland smyger sig lagstiftningen på utan att vi 'svenssons' hinner vara med. Den här gången handlar det om nya regler som på sikt kan leda till att man instiftar om tvångsvaccination. Smittskyddsinstitutet har fått i uppdrag att föra vaccinationsregister för att identifiera de ovaccinerade "farliga" medborgarna.

Har man rätt att välja att avstå ifrån vaccinationer? I skenet av följderna av svin-influensa vaccinationen som gick snett, med otroligt många drabbade barn som fått narkolepsi och andra allvarliga följdreaktioner efter vaccinationen bör man ställa sig frågan om vi verkligen skall massvaccinera när ett vaccin inte har noga utprovats under en längre tid? Kan man då ställa ett krav om att "alla" skall vaccinera sig? Eller måste det vara upp till individens egna beslut? Barn får sällan välja idag, då föräldrarna fattar beslutet åt dem och vill de inte så blir de ändå tvingade (av sina föräldrar). http://www.socialstyrelsen.se/smittskydd/vaccination/barnvaccinationer

Jag har själv "tvingat" mitt barn till att ta vaccin mot polio som ingår i barnvaccinerings programmet. Den här sista sprutan ville han inte alls ta, min son. Men ändå har jag hållit fast honom så att vi kunde ge honom sprutan. Men jag tycker ändå det är en skillnad på att man som förälder fattar ett beslut, eller att staten skulle fattar ett beslut åt oss. Jag tror att idag tar ändå de flesta de viktiga vaccineringarna.


I fallet med svininfluensa vaccinationen var riskerna kända att en av beståndsdelarna i vaccinet, ett visst protein, kunde ge upphov till narkolepsi. Detta enligt studier som var utförda i Finland. Frågan är om staten var medvetna om riskerna men valde att inte informera tydligt om att sådana risker fanns, eller om staten helt enkelt inte visste bättre, och saknade kompetens för att bedöma medicinska följdeffekter. Oavsett vilken av dessa två alternativ man utgår ifrån måste man konstatera att staten inte alltid kan "veta bäst" och en vaccination är ändå en typ av ingrepp i våra kroppar. Därför anser jag att man inte kan ha en lag om tvångsvaccination.

När staten fattar beslut som innefattar tvång mot person måste vi fundera över nyttan med sådan lagstiftning kontra värdet för folket. En sådan lagstiftning säger också att vi som personer inte äger vår egen kropp utan att vi ägs av staten. Det inskränker alltså personens friheter. Likväl som vi kunde ha obligatorisk blodgivning när det är blodbrist i vissa av våra län, eller obligatorisk organdonation vid när ett tillstånd av hjärndödhet inträffat. Men vi har tidigare bedömt i sådana frågor som organdonation att det är individens rätt till sin egen kropp, även efter döden, som väger tyngre än staten och folkets rätt till reservdelar.

Jag har skrivit på detta uppror som en första försiktighetsåtgärd då man annars kan fundera över varför staten alls skall föra sådana register som nu smittskyddsinstitutet skall upprätta. Statistik över antal vaccinerade i de offentliga vaccinationsprogrammen måste ändå finnas idag. Men med ett individbaserat register kan man alltså peka ut enskilda "missdådare". Vilket i förlängningen antagligen leder till att man tänkt använda sig av den kunskapen man nu börjat samla in. Hur den kunskapen kommer användas vet vi inte men risken för tvångsvaccinationer i framtiden blir alltså mycket mer sannolik.

http://newsvoice.se/2012/12/27/namninsamling-for-att-stoppa-tvangsvaccinering-i-sverige/

Denna lagstiftning representerar alltså en risk där ett sådant register kan komma att missbrukas i framtiden. Jag har därför skrivit på detta "uppror" eftersom jag tycker att vi måste värna om våra rättigheter, vår personliga integritet och i informationssamhället skapas nya faror för att vår personliga integritet riskerar att kränkas när man samlar in allt mer information och registrerar personer på olika sätt.

3 kommentarer:

 1. Ledsen Rymdis men du har blivit inlurad av folk med en annan agenda. Kika gärna runt lite mer på sidan bakom namninsamlingen, vad de lyfter fram och hur de gör detta.

  Kika även på denna film: http://www.youtube.com/watch?v=HMGIbOGu8q0

  Och slutligen - fundera över frågan: Vad kallas alternativ medicin som fungerar?

  Att du vill värna våra rättigheter och integritet är stort men sälj inte din själ till djävulen på vägen.

  (svaret på frågan är "medicin")

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Nyheten är inte falsk om det är det som du menar. :)

  http://www.smittskyddsinstitutet.se/hem/mest-efterfragat/nytt-vaccinationsregister-startar-2013/

  Du kan läsa om vaccinationsregistret här. Frågan är som sagt varför vi egentligen behöver ett sådant nationella register.

  SvaraRadera
 3. Sen som du skriver även om homeopater är en grupp som noterat detta och kan använda samma nyhet som "propaganda" för att bara man skall använda alternativ medicin, är inte ett skäl för mig att förkasta hela nyheten då jag ändå ser risker att detta leder till en utveckling till mer tvingande vaccinationer.

  Själv har jag gett min son alla vaccinationer, jag tycker det nationella programmet för barnvaccinationer är jättebra, tyvärr gav jag även honom vaccinationen för svininfluensan och det ser jag så här i efterhand att det var ett misstag. :) Men därför tror jag som sagt det är ändå viktigt att man har ett eget val (och ansvar).

  Information kan ge folk möjlighet att ta sitt eget ansvar, utan att det behöver ges med tvång.

  SvaraRadera