En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

söndag 26 oktober 2014

Allhelgonakostym: Ebola-sjuksköterska?


På gränsen till det opassande att skämta om, men detta blir en ytterligare variant till alla andra sjuksköterskekostymer där ute.

* Var vänlig och notera: Den här dräkten är inte lämplig som skydd mot farliga material.

(Tur att de har en disclaimer, det kan ju vara skillnaden på liv och död då den annars är så autentisk att även den mest erfarne smittskyddsläkaren sannolikt blir lurad...)

3 kommentarer:

 1. Detta firande med dräkter och konstiga prylar är ganska nytt i Sverige. Pratade lite med min dotter om detta med att plastskelett i barnstorlek fanns på Lidel. Då berättade hon att i Kalifornien för drygt en vecka sedan fanns mängder av lysande spöken i "alla" trädgårdar.

  Än är vi inte där. Vid en promenad i morse såg jag en del pumpor med ansiktshål på några håll så något sker. Lite lysande led i buskar har jag sett i kväll men det beror säkert inte på att Allhelgona närmar sig.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den perfekta högtiden för barn och ungdomar, för vem tackar nej till lite spöken mitt i mörkaste hösten.

   Synd bara att det sammanfaller med det svenska allhelgona firandet som brukade vara ljuständning på gravar och en lite annan kyrkans stämning. Spöken stör lite av lugnet som hör ljuständandet till. En stund för reflektion. :)

   Men annars gillar jag spökvandringar och att barnen gillar verkligen att få klä ut sig och busa!

   Radera
  2. När jag var liten hade vi Knutgubbar i januari 20-dag knut i norra Värmland. "Gammalt" godis från julen gavs bort. Senare fanns påskkärringar och gubbar i Karlstad. Utklädda barn gick runt och fick godis och lämnade påskbrev i utbyte.

   Nu ska vi komma ihåg att köpa in lite godis om några barn kommer hit i helgen. Annars äter vi upp det själva.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera