En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

onsdag 24 september 2014

Sökes: Anhöriga eller bekanta till de med samlarmani...

Återger nedanför ett brev som jag fått där de söker anhöriga till personer som lider av samlarmani. De tänker sig att dokumentärserien skall hjälpa människor att ta itu med sitt samlande. Ni som väljer att ta kontakt med Camilla gör det på eget ansvar. Jag är inte själv associerad med produktionsbolaget och vet alltså ingenting om själva upplägget i programmet, eller hur ett eventuellt deltagande i en dylik show kan påverka den som lider av samlarmani. 

Samtidigt vet jag av erfarenhet att det är svårt att få någon att ta emot hjälp och alla sätt är bra jämfört med att inte få hjälp alls. 

Här nedan är en bild som visar klassificering av hur långt ens samlande har gått. Börjar man komma över en nivå av en 5-6 på bilden så skulle jag absolut säga att man bör söka hjälp och stöd. Om man inte får hjälp så kommer man med tiden att fortsätta sitt samlarbeteende. Människor som gått så långt med sitt samlande, kan inte bryta de här mönstren som påminner om tvångsbeteenden, på egen hand. (klicka på bilden för en större bild)Här är brevet ifrån Camilla:"Produktionsbolag i Stockholm söker dig som lider av patologiskt samlande för en pilotinspelning.

Vi söker människor som lider av samlarmani och som känner att det har gått så pass långt att de behöver hjälp med detta. Vi tycker att detta är ett väldigt viktigt ämne som inte belyses nog i samhället, vilket leder till att fler och fler väljer att inte prata om sina problem.

Detta är en seriös dokumentärserie där fokusen ligger på att hjälpa människor att ta itu med sina problem med extremt samlande. Vi vill lyfta fram att detta är ett viktigt problem som bör tas på allvar. Ett problem som bland annat kan bidra till brandrisker, skaderisker och inte minst hälsorisker.

Eftersom detta endast är en pilotinspelning så kommer det inte att visas på TV.

För att detta problem ska kunna lyftas fram måste vi med andra ord bevisa att problemet finns och att det finns personer som kan bli hjälpta.

Har du eller någon i din närhet problem med patologiskt samlande och vill veta mer om vår idé och hur vi kan hjälpa dig eller din bekant?

Hör av dig så berättar jag mer!

Vänliga hälsningar, Camilla
camilla.holmgren@zodiakmedia.com"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar