En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 15 september 2014

Minoritetsregering...


Eftersom SD får en vågmästarroll kan vi titta på den här bilden för att se hur samhället kommer arta sig de kommande fyra åren. Eftersom SD är ett "blått" parti även om de vill påstå sig vara ett mittenparti. Så kommer det bli mycket svårt för Vänstersidan att driva sina frågor. Enda sättet att få SD att rösta för de röda frågorna är väl om Stefan Löfvén sätter sig ned och dealar med SD om deras frågor. Det kommer inte att hända eftersom de står för långt ifrån varandra ideologiskt.

Så det ser mörkt ut för Sverige! Om inte Socialdemokraterna istället går samman med MP, C och FP och bildar en "centerregering". På det sättet skulle de få igenom sina gemensamma frågor men då skulle Sverige driva en mittenpolitik de närmaste fyra åren. Men om du frågar mig så är naturligtvis mittenpolitiken bättre än en ren högerpolitik! Annars fortsätter klyftorna att öka i Sverige, missnöjet blir större och med det skulle även SD växa.

Förövrigt vill jag även tillägga att det delvis är Moderaternas fel att SD gick framåt så mycket i det här valet eftersom att det var M som ställde välfärdspolitiken mot flyktingpolitiken och på det sättet uppmanade människor till att hellre rösta på SD än på S. Detta gjorde Moderaterna (Fredrik Reinfeldt) medvetet eftersom att de visste att SD röstar blått vilket är bättre för Moderaterna än att S skulle komma till makten. Tål att tänkas på när man säger att målen helgar medlen?

1 kommentar:

  1. Vad tydligt det blev med din redovisning. Löfven är en skicklig förhandlare och det behövs nu. Förmodligen ser han till att enas helt med MP först och från den positionen sedan göra upp i enskilda frågor av vikt med andra för att få majoritet i höst. Nästa år kan det möjligen bli nyval men troligen tål nya regeringen en del bakslag. Gissar att Vattenfall styrs i fortsättningen och får avbryta arbetet med att öppna nya brunkolsgruvor i Tyskland. I övrigt blir det förmodligen en längre förhandling med alla partier om energifrågor.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera